2024.06.24, Hétfő

Baja

Várják az idei első véradókat Baján

2021.01.04

Baja

Aki vért ad, három életet ment meg, és a saját egészségéért is sokat tesz.

Megújulhat a Sugó strandja

2020.12.07

Baja

Bár egyre népszerűbbek a számos modern élményt kínáló élményfürdők, a bajaiak szíve csücske a Sugó, amelynek strandja nyárra tovább szépülhet.

Meteorológiai szolgálat: melegebb volt az átlagnál az idei ősz

2020.12.04

Baja

Az országos átlag ekkor meghaladta a 22 fokot, a legmagasabb hőmérséklet pedig sokfelé 30 fok felett alakult. Baján volt a legmelegebb, 33,2 fok.

Tisztítsuk meg az országot! - A Gemenci Zrt. továbbra is számít a lakosságra

2020.12.02

Baja

Az ünnepek előtt újabb takarítási akcióval készülnek az erdőgazdaságok. A további szemétszedés nemcsak az ország környezeti állapotát javítja, hanem azon túl is kiemelt jelentősége van.

Ünnepi előkészületek Baján

2020.11.24

Baja

Idén a Bajakert Kft. felel azért, hogy a város megkapja ünnepi díszítését: november 17-én megkezdődött az adventi koszorú építése, és hamarosan megtörténik a díszkivilágítás próbaüzeme is.

Jó ütemben halad a Bajai III. Béla Gimnázium C épületének felújítása

2020.11.10

Baja

Három éve állt már kihasználatlanul az egyre romló állagú épületrész, a munkálatok befejeztével azonban több új lehetőség is a diákok és pedagógusok rendelkezésére áll majd

Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján

2020.11.04

Baja

A fejlesztést az teszi szükségessé, hogy a Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Covid-kórház Baján is

2020.10.26

Megye

A jövőben a Bajai Szent Rókus Kórház is fogad Covid-betegeket, miután bekerült azon vidéki egészségügyi intézmények közé, amelyekkel Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

Ideiglenes forgalomkorlátozás az 55-ösön Baja és Csávoly között

2020.10.06

Baja

A rendőrök október 7-én előreláthatólag 10.45-től 15.15-ig egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálata miatt lezárják az 55-ös főút Baja és Csávoly közötti szakaszát. Az adott útszakaszon csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszok mehetnek át.

Egész nap alkottak a bajai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek

2020.09.29

Baja

Előbb a papírkollázs készítésének módszerét sajátíthatták el, majd a már megtanult technikát alkalmazhatták a csendéletek festésére is.

Új sportcsarnokkal gazdagodott Baja

2020.09.09

Baja

Különleges tanévnyitóra várták a vendégeket szeptember 1-jén délelőtt a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába, ez alkalommal adták át ugyanis az új sportcsarnokot, amelynek megépítése egy év alatt valósult a magyar és a német kormány, valamint a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata anyagi támogatásával.

A Bajai Hajómalom Egyesület szavalóversenyt hirdetett

2020.09.05

Baja

A szavalóverseny célja a verseken keresztül a helyi hagyományok és a természeti értékek iránti érdeklődés felkeltése.

Katasztrófavédelem: a Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogot

2020.08.24

Országos Hírek

A Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogokat, miután a szúnyoglárvák fejlődésének kedvező árhullám vonult le a folyón - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Új tetőszerkezetet kapott a bajai uszoda

2020.08.11

Baja

Az uszoda teljes tetőfelújítása és szigetelése is megvalósulhatott a tavaszi leállás alatt. A sportlétesítmény tetőszerkezete az utóbbi években folyamatosan beázott, és bár kisebb javítások történtek, a végleges munkákat az utóbbi hónapokban tudták elvégezni a szakemberek. Június 1-jétől már a korábbi nyitvatartással várják az úszókat, a wellness részleget azonban egyelőre nem lehet használni.

Eddig tartott a türelem: visszavárják a könyvtári könyveket Baján

2020.08.07

Baja

Lejárt a türelmi időszak az Ady Endre Város Könyvtárban. Az intézmény dolgozóinak a baja.hu-hoz eljuttatott híradása szerint az újranyitást követő bő egy hónapos időszak után ismét késedelmi díjat számítanak fel azok esetében, akik nem viszik vissza időben a kikölcsönzött olvasnivalókat.

Átadták az újjáépített Baja Város Piacot

2020.12.21

Baja

Városképi jelentőségű épülettel gazdagodott Baja, s a lakosság ismét teljes egészében birtokba veheti kedvenc közösségi terét, a városi piacot.

Ajándékot vitt a Mikulás Baján

2020.12.05

Baja

Megkezdte idei, némileg rendhagyó adventi jótékonysági akció sorozatát a Rotary Club Baja. A humanitárius szervezet a téli ünnepeket megelőző krízisidőszakban több intézményt, rajtuk keresztül pedig hátrányos helyzetű csoportokat támogat adománnyal, ezúttal azonban mellőzik a személyes találkozásokat.

Elviszik a roncsokat Bajáról

2020.12.03

Baja

Már nem csúfíthatják roncsok a város utcáit.

Újabb Volánbusz-állomásokon kötelező a jegyelővétel december 1-től

2020.12.01

Kecskemét

A pénztárak nyitva tartása alatt az autóbusz-vezetőknél nem vásárolható semmilyen díjtermék.

Megújult a Bajai EGYMI sportcsarnoka

2020.11.22

Baja

Az intézményben kiemelt szerep jut a mozgásnak és az egészséges életmódra nevelésnek.

A járvány idején is gondoskodnak az idősekről és hajléktalanokról Baján

2020.11.06

Baja

A népkonyha is nyitva van, jut meleg étel mindenkinek, üresedés esetén azonban új jelentkezőt csak két negatív koronavírus-teszt birtokában tudnak fogadni.

Nemesnádudvaron kirándultak a bajai nyugdíjasok

2020.10.27

Baja

Jó hangulatú kiránduláson vehettek részt október 22-én, csütörtökön az Újvárosi Nyugdíjas Klub tagjai: Nemesnádudvarra látogattak el, ahol az egyik klubtag vendégelte meg őket pincéjében. A társasághoz Preininger Rozália önkormányzati képviselő is örömmel csatlakozott.

Új sportpályával gazdagodtak a bajai diákok

2020.10.12

Baja

Az enyhe ősz még bőven lehetővé teszi a szabadtéri testnevelés órákat az iskolákban. A Szent László ÁMK diákjai szeptember óta örvendhetnek az új sportpályának, ahol nemcsak a mindennapos testneveléshez kapcsolódó foglalkozásokat, de akár edzéseket is tarthatnak. A fejlesztés az EFOP 4.1.5-ös iskolafelújítási pályázat részeként valósulhatott meg.

Sokan szeretik és használják a Veránka-szigeti üdülőt

2020.10.01

Baja

Október 17-én vadételekből álló gasztroestre várják az ínyenceket a veránkai szállodában.

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai

2020.09.15

Baja

Az idei védelmi gyakorlat kiemelt célja volt, hogy azok a műszaki munkatársak, akik még nem vettek részt III. fokú vagy azt meghaladó mértékű árvízvédekezésben, bővíthessék ez irányú ismereteiket.

Hagyományos, de szigorú tanév kezdődött a bajai főiskolán

2020.09.08

Baja

A járványügyi protokoll szigorú betartásával, új képzéssel és felújított helyszínekkel nyitotta meg a tanévet az Eötvös József Főiskola.

Megújult Magyarország egyik legrégebbi vízügyi létesítménye Baján

2020.08.30

Megye

Országos jelentőségű zsilipet adott át a Strabag és a Hídépítő.

Kezdődik Baján a Jelky tér teljes felújítása

2020.08.13

Baja

A több évtizeddel ezelőtt lerombolt, mindenki által szeretett közösségi tér helyére épített jelzőlámpás csomópontot egy korszerű, jelentős zöldfelülettel ellátott körpályás csomópont váltja fel. 

Árhullám a Dunán

2020.08.08

Baja

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna bajor és osztrák területein, és a Dráva-Mura vízrendszerén, a Rába vízrendszerén pedig kedden egy intenzív zivatarmező okozott rövid idő alatt igen jelentős csapadékmennyiségeket. A Rába vízgyűjtőjére területi átlagban 20 mm csapadék hullott, de lokálisan 40-100 mm közötti mennyiség is előfordult. A nagyobb csapadékterhelés a Rába legfelső részvízgyűjtőjét érte.

Taroltak a bajai evezősök

2020.08.06

Baja

Szinte példa nélküli teljesítményt produkált a Bajai Spartacus Evezős SC a múlt hét végén (július 30. – augusztus 2.) Szegeden megrendezett Országos Bajnokságon.