2024.06.19, Szerda

Baja

Kerékpárút valósul meg Baján a Soltút és az Alisca Bau kivitelezésével

2021.09.07

Megye

A projekt célja elősegíteni a település lakosainál a társadalmi szempontból hasznosabb és hatékonyabb közlekedési módok alkalmazását.

Baja: Humorba oltott gondolatok

2021.08.29

Baja

Tavaly a vírus miatt elmaradt, idén azonban – ha szokatlan időpontban is, de – sikerült megszervezni a nemzetközi képzőművészeti alkotótábort, amelynek tizenegy éve ad otthont a bajai Egységes Módszertani és Gyógypedagógiai Intézmény (EGYMI).

Hamarosan évet kezdenek a bajai gólyák

2021.08.27

Baja

A felsőoktatási intézmény Szegedi úti campusa biztosított helyszínt a rendezvény számára.

Baja: fakérgen szedhetik majd a lábukat

2021.07.01

Baja

Rekreációs célú szabadtéri sportparkokat hoznának létre a város több pontján, a Petőfi-szigetre pedig fakéreg borítású, közel 3 kilométeres futópályát terveznek, derült ki a szabadidősport létesítmények fejlesztésről készített, és a városatyák legutóbbi ülésén elfogadott dokumentumból.

Nyáron is lehet szakmát tanulni Baján

2021.06.17

Baja

A Bajai Szakképzési Centrum számos szakmában kínál képzést és oktatást felnőttek számára. A kínálatban mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, a tanulási folyamat pedig akár munkahely vagy család mellett is végezhető.

Megtette kötelességét a bajai májusfa

2021.05.31

Baja

A városi gyereknap méltó lezárásaként kicsik és nagyok együtt táncolták ki a májusfát a városháza udvarán megtartott mulatság keretében.

Beszélgetés a bajai rendőrségről

2021.05.22

Baja

Mindig akad javítanivaló a biztonságon és a biztonságérzeten, akkor is, ha a számok jól alakulnak. Erről szól ezen a héten a Bajai TV Egy asztalnál című műsora.

Kikötő létesülhet: bérleti szerződést kötöttek a Kagyló üzemeltetésére Baján

2021.05.08

Baja

Az elképzelés szerint a Sugó ezen pontján 80-100 kishajó köthetne ki.

Kamerák rögzítik, mi történik a bajai piacon

2021.04.08

Baja

A beruházás fő célja a közbiztonság növelése.

Covid-vonal a bajai kórházban

2021.03.21

Baja

Külön diszpécser vonalat alakítottak ki a bajai kórházban.

Hétvégén AstraZeneca Covid-19 elleni védőoltásokra várják az értesített lakosokat a bajai kórházban

2021.03.05

Baja

Az országos lakossági védőoltási akció részeként szombaton és vasárnap (március 6-7-én) a Bajai Szent Rókus Kórházban is megkezdődik a lakosok AstraZeneca vakcinával történő védőoltása. Központi SMS révén értesülnek az érintettek. A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re, melynek feladója a Vakcinainfo.

Nem panaszkodtak az elmúlt évre, és jövőképe is van a 19 telephellyel renzdekező Axiál Kft. vezetőinek

2021.02.10

Baja

Modern gépekre van szükség az egyre nagyobb mennyiségű élelem megtermeléséhez, ezek forgalmazásában pedig jelentős szerepre számít az Axiál Kft.

Jelmezversenyre fel bajaiak!

2021.01.26

Baja

Online farsangi jelmezversenyt hirdet gyerekek számára a Baja Marketing Kft. - tájékoztatott Ottmár Attila művészeti vezető.

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

2021.01.16

Baja

A fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt.

Bővítik a bajai Kodály utcai bölcsődét

2021.01.10

Baja

Az elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül.

Iskolákban oltják a diákokat Baján

2021.09.05

Baja

Baján is oltják a 12 év fölötti diákokat az oktatási intézményekben. Hazánkban csaknem 50 ezer fiatalt regisztráltak előzetesen a tanévkezdésre szervezett iskolai oltásokra. A kampány lebonyolításában a házi- és az iskolaorvosok is részt vesznek. Az adatok szerint június óta több mint 200 ezer tanuló jelentkezett, 83 százalékuk pedig már megkapta az első dózis Pfizer vakcinát.

Tucatnyi járdaszakasz kap támogatást Baján

2021.08.28

Baja

Kiosztotta az idei járda keret eddig szabad részét a városfejlesztési bizottság.

Először Baján: Alterfeszt

2021.07.23

Baja

A magyar alternatív muzsika kedvelőit várják három napon át a Petőfi-szigeti rendezvénytéren: július 23-25. között Baján debütál az Alterfeszt.

Visszatér a bajai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.06.25

Baja

Június 28. és július 2. között ismét szolgálatot teljesít a Bajai járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Sárkányok a Sugón

2021.06.02

Baja

A szervezés szuper volt, de a versenyzés is jól ment a sárkányhajó bajnokságon.

Ifjú bajai balerinák sikerei

2021.05.24

Baja

Kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhet a bajai Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI balett tanszaka: idén két növendéke is olyan lehetőséghez jutott, amely ékesen bizonyítja, hogy a tehetség bármely vidéki településen is utat tör magának, és csak kitartás, állhatatosság, valamint egy jó mester kell ahhoz, hogy szárba szökkenjen.

Óvatos újrakezdés a Bajai Fiatalok Színházában

2021.05.09

Baja

Ha visszafogottabb formában is, de lassan újrakezdi működését a Bajai Fiatalok Színháza. Nagy terveket egyelőre nem dédelgetnek, de – igazodva a lehetőségekhez – néhány produkció azért várható a jövőben – tájékoztatott Ottmár Attila művészeti vezető.

Újra közlekedik a bajai kisvonat

2021.04.19

Baja

A lassan, de biztosan megérkező tavasz, valamint a járványhelyzet tekintetében érkező enyhítő intézkedések lehetővé tették, hogy ismét megkezdje működését a PiriPonty városnéző kisvonata. Egyelőre csak péntektől vasárnapi lehet igénybe venni, a működtetők azonban bíznak abban, hogy hamarosan teljes szezont kezdhetnek.

Bajaiak csatlakoztak nemzetközi táncos kezdeményezéshez

2021.04.07

Baja

Tavaly indult útjára a Jerusalema elnevezésű táncos kihívás, amely rövid idő alatt rengeteg követőt és rajongót eredményezett. Néhány napja a Facebookon megalakult a bajai közösség is azzal a céllal, hogy tagjai a közeli jövőben – a tervek szerint augusztus 20-án – bemutassanak egy közös táncot, amelyet leginkább online formában tanulnak meg.

Új hajóval bővült az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság flottája

2021.03.06

Baja

A Rezét névre keresztelt kitűző egy uniós program keretében készült el. Két idősebb társa, a Kitűző VII. és Kitűző IV. a ’70-es években állt szolgálatba, így az új hajó érkezése jelentős korszerűsítést jelent.

Megújult a bajai főiskola

2021.02.13

Baja

A nemrég befejeződött munkálatok eredményeként a főiskola épületének infrastrukturális fejlesztése mellett az oktatási eszközpark is bővült.

Új célok a bajai alapítványnál

2021.02.07

Baja

A közalapítvány alapítója Baja Város Önkormányzata. Ma már ez az egyetlen működő, a város által alapított közalapítvány.

Megújult környezetben tanulhatnak a bajai diákok

2021.01.21

Baja

Több szempontból is rendhagyó évet hagyott maga mögött a felsővárosi Szent Balázs Katolikus Általános Iskola: miközben diákok és pedagógusok megküzdöttek a vírushelyzet és a digitális oktatás okozta nehézségekkel, a Flórián utcai épület talán fennállása legnagyobb megújulásán esett át, a tavaly szeptemberi évnyitón pedig a tanulók korszerű, ugyanakkor otthonos iskolába térhettek vissza.

5,4 milliárd forint összegű beruházást valósít meg a Sugo Food Kft. Baján

2021.01.13

Baja

A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft. első ütemben egy új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén.

Elhunyt Baja város díszpolgára

2021.01.05

Baja

Gazdag és értékes oktatói pályafutását idegenvezetéssel is színesítette.