2022.12.06, Kedd

Baja

Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján

2020.11.04

Baja

A fejlesztést az teszi szükségessé, hogy a Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Covid-kórház Baján is

2020.10.26

Megye

A jövőben a Bajai Szent Rókus Kórház is fogad Covid-betegeket, miután bekerült azon vidéki egészségügyi intézmények közé, amelyekkel Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

Ideiglenes forgalomkorlátozás az 55-ösön Baja és Csávoly között

2020.10.06

Baja

A rendőrök október 7-én előreláthatólag 10.45-től 15.15-ig egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálata miatt lezárják az 55-ös főút Baja és Csávoly közötti szakaszát. Az adott útszakaszon csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszok mehetnek át.

Egész nap alkottak a bajai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek

2020.09.29

Baja

Előbb a papírkollázs készítésének módszerét sajátíthatták el, majd a már megtanult technikát alkalmazhatták a csendéletek festésére is.

Új sportcsarnokkal gazdagodott Baja

2020.09.09

Baja

Különleges tanévnyitóra várták a vendégeket szeptember 1-jén délelőtt a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába, ez alkalommal adták át ugyanis az új sportcsarnokot, amelynek megépítése egy év alatt valósult a magyar és a német kormány, valamint a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata anyagi támogatásával.

A Bajai Hajómalom Egyesület szavalóversenyt hirdetett

2020.09.05

Baja

A szavalóverseny célja a verseken keresztül a helyi hagyományok és a természeti értékek iránti érdeklődés felkeltése.

Katasztrófavédelem: a Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogot

2020.08.24

Országos Hírek

A Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogokat, miután a szúnyoglárvák fejlődésének kedvező árhullám vonult le a folyón - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Új tetőszerkezetet kapott a bajai uszoda

2020.08.11

Baja

Az uszoda teljes tetőfelújítása és szigetelése is megvalósulhatott a tavaszi leállás alatt. A sportlétesítmény tetőszerkezete az utóbbi években folyamatosan beázott, és bár kisebb javítások történtek, a végleges munkákat az utóbbi hónapokban tudták elvégezni a szakemberek. Június 1-jétől már a korábbi nyitvatartással várják az úszókat, a wellness részleget azonban egyelőre nem lehet használni.

Eddig tartott a türelem: visszavárják a könyvtári könyveket Baján

2020.08.07

Baja

Lejárt a türelmi időszak az Ady Endre Város Könyvtárban. Az intézmény dolgozóinak a baja.hu-hoz eljuttatott híradása szerint az újranyitást követő bő egy hónapos időszak után ismét késedelmi díjat számítanak fel azok esetében, akik nem viszik vissza időben a kikölcsönzött olvasnivalókat.

Új lehetőségek előtt a bajai kórház

2020.07.25

Baja

Megállapodást írt alá a Bajai Szent Rókus Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A nyilatkozat célja a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a kutatási és tudományos együttműködés elmélyítése.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől, Baján is

2020.07.03

Baja

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség pénteken.

Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet

2020.06.30

Megye

Sok szempontból emlékezetes halfőzésnek néz elébe Baja: bár a járványhelyzet idén nem tette a lehetővé tömegméretű rendezvény szervezését, a bajai ember és vendégei mégsem maradnak halfőzési lehetőség nélkül.

Gyorsjárású kishajóval bővült a bajai vízügy flotta

2020.06.28

Baja

Feladata a hajóút kritikus pontjainak gyors elérhetőségének biztosításával az elúszott jelek mielőbbi helyreállítása, vízfelülethasználatok ellenőrzése, illetve – kialakításából adódóan – részt vehet a vízminőség-kárelhárítási feladatokban is.

Baján is megrendezik a Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat versenyét

2020.06.23

Baja

Július 12-én újraindul az utánpótlás triatlon sportélet: a koronavírus miatti kényszerpihenő után, a hatályos rendelkezések figyelembevételével Zalaegerszegen kezdi meg idei öt utánpótlás ranglista versenyből álló versenysorozatát a Magyar Triatlon Szövetség. A ranglista versenyek és az utánpótlás országos bajnokság névadó főszponzora az E.ON.

Árad a Duna

2020.06.18

Baja

A bajai szakaszon június 21-án, vasárnap 507 centivel tetőzik.

Nemesnádudvaron kirándultak a bajai nyugdíjasok

2020.10.27

Baja

Jó hangulatú kiránduláson vehettek részt október 22-én, csütörtökön az Újvárosi Nyugdíjas Klub tagjai: Nemesnádudvarra látogattak el, ahol az egyik klubtag vendégelte meg őket pincéjében. A társasághoz Preininger Rozália önkormányzati képviselő is örömmel csatlakozott.

Új sportpályával gazdagodtak a bajai diákok

2020.10.12

Baja

Az enyhe ősz még bőven lehetővé teszi a szabadtéri testnevelés órákat az iskolákban. A Szent László ÁMK diákjai szeptember óta örvendhetnek az új sportpályának, ahol nemcsak a mindennapos testneveléshez kapcsolódó foglalkozásokat, de akár edzéseket is tarthatnak. A fejlesztés az EFOP 4.1.5-ös iskolafelújítási pályázat részeként valósulhatott meg.

Sokan szeretik és használják a Veránka-szigeti üdülőt

2020.10.01

Baja

Október 17-én vadételekből álló gasztroestre várják az ínyenceket a veránkai szállodában.

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai

2020.09.15

Baja

Az idei védelmi gyakorlat kiemelt célja volt, hogy azok a műszaki munkatársak, akik még nem vettek részt III. fokú vagy azt meghaladó mértékű árvízvédekezésben, bővíthessék ez irányú ismereteiket.

Hagyományos, de szigorú tanév kezdődött a bajai főiskolán

2020.09.08

Baja

A járványügyi protokoll szigorú betartásával, új képzéssel és felújított helyszínekkel nyitotta meg a tanévet az Eötvös József Főiskola.

Megújult Magyarország egyik legrégebbi vízügyi létesítménye Baján

2020.08.30

Megye

Országos jelentőségű zsilipet adott át a Strabag és a Hídépítő.

Kezdődik Baján a Jelky tér teljes felújítása

2020.08.13

Baja

A több évtizeddel ezelőtt lerombolt, mindenki által szeretett közösségi tér helyére épített jelzőlámpás csomópontot egy korszerű, jelentős zöldfelülettel ellátott körpályás csomópont váltja fel. 

Árhullám a Dunán

2020.08.08

Baja

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna bajor és osztrák területein, és a Dráva-Mura vízrendszerén, a Rába vízrendszerén pedig kedden egy intenzív zivatarmező okozott rövid idő alatt igen jelentős csapadékmennyiségeket. A Rába vízgyűjtőjére területi átlagban 20 mm csapadék hullott, de lokálisan 40-100 mm közötti mennyiség is előfordult. A nagyobb csapadékterhelés a Rába legfelső részvízgyűjtőjét érte.

Taroltak a bajai evezősök

2020.08.06

Baja

Szinte példa nélküli teljesítményt produkált a Bajai Spartacus Evezős SC a múlt hét végén (július 30. – augusztus 2.) Szegeden megrendezett Országos Bajnokságon.

Átadták a horvát kulturális központot Baján

2020.07.17

Baja

Az intézményben alkalma lesz a bácskai horvátoknak az évszázadok óta őrzött kultúrájukat gyakorolni, megélni és átadni a jövő generációjának.

Baján csökken a reklámadó fizetésre kötelezettek köre

2020.07.02

Baja

Az egyik legfontosabb változás kedvez minden helyi vállalkozóknak, a kereskedelmi tevékenységet végző üzleteknek, a vendéglátóhelyeknek és a boltoknak.

Bajánál is folytatódik a szúnyoggyérítés a héten

2020.06.29

Baja

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese hétfőn.

Honvédelmi sportközpont alapkövét helyezték el Baján

2020.06.25

Baja

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Kórházfejlesztések indulnak az ország keleti felén: 8 városban építkeznek

2020.06.22

Megye

Baja, Eger, Fehérgyarmat, Gyula, Kecskemét, Mátészalka, Nyíregyháza és Salgótarján kórházaiban is kiválasztották a kivitelezőt egy átfogó program projektjeihez: a Ke-Víz, a Proszerv, a Gomép és a BaHu Bau végzik el a munkákat.

Gyalogátkelőket adtak át Baján

2020.06.10

Baja

Sokasodnak a zebák Baján, valamint tervezik is még néhány átadását.