2019.07.20, Szombat

Baja

Jelentősen csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna alacsony szintje miatt

2018.10.18

Baja

A bajai és a paksi kikötőkben eddig az éves átlagforgalom fele teljesült.

Fogy a víz a Dunából

2018.10.15

Baja

A legfrissebb előrejelzések szerint ismét megdől a legkisebb vízállás rekordja a Duna bajai szakaszán (is), idén már második alkalommal. Csütörtökre (október 18-ra) 43 centit mutat az előrejelzés, a következő napokban pedig 40 centiméter alá kerülhet a folyó vízszintje Bajánál.

A Sugóparti Lángossütő lett idén a Vénusz kedvenc lángosozója

2018.10.04

Baja

A nyertes a csodálatos bajai Sugovica folyó partján süti díjnyertes lángosait, amelyek tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós, és éppen annyi sajt és fokhagyma kerül rá, amennyitől ellenállhatatlanul finom lesz.

Új udvari játékokkal gazdagodott a bajai bölcsőde

2018.09.24

Baja

Jókedvtől hangos a Szent Antal utcai bölcsőde udvara: az intézmény – amely a szentistváni bölcsi felújítási időszakában most vendégül látja az ottani kicsinyeket is – újabb fejlesztő eszközökkel bővült.

Iskolai fejlesztésekkel indult a tanév a bajai körzetben is

2018.09.11

Baja

Megszépült környezetben kezdhették el a tanévet a Bajai Tankerületi Központ iskoláinak tanulói. Három intézményben, megközelítőleg 200 millió forintnyi fejlesztést adtak át: Baján megújult a III. Béla Gimnázium öltözője és tantermei, Dusnokon és Érsekcsanádon pedig bővültek a sportolási lehetőségek.

A nyári szünetben több bajai tanintézményt felújítanak

2018.08.14

Baja

A Szent László ÁMK-ban is javában dolgoznak a szakemberek. A munkálatoknak köszönhetően szebb, modernebb, energiatakarékosabb és biztonságosabb épület várja szeptemberben a diákokat.

Átadták a felújított bajai kilátót

2018.07.25

Baja

Baja egyik legnevesebb szülötte, Türr István emlékét őrzi a város kultikus és szimbolikus pontjának számító Türr-kilátó.

Már 29,1 ezer tonna bajai csomagolású gyorsfagyasztott zöldséget hívott vissza a Greenyard

2018.07.16

Országos Hírek

Mintegy 29,1 ezer tonna 2016 augusztusa és 2018 júniusa között gyártott, Magyarországon értékesített gyorsfagyasztott zöldséget és zöldségkeveréket hívott vissza a forgalomból a Greenyard vállalat, mert fennáll a veszélye annak, hogy azok a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatával szennyeződtek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

Egy országos Road Show állomása lesz Baja újvárosi bölcsődéje augusztus 11-én

2018.07.12

Baja

Az Étel-Mozgás-Élet elnevezésű programról július 9-én Csubákné Besesek Andrea alpolgármester és Kiss Tiborné bölcsődei igazgató tartottak sajtótájékoztatót.

Tenisz Centrumot avattak a bajai Petőfi szigeten

2018.07.10

Baja

Bensőséges ünnepség keretében adták át július 6-án a teniszközpont új épületét. Stílszerűen az ünnepség alatt is javában ütögettek a sport szerelmesei a pályán.

Pedagógusok és közgazdászok szereztek diplomát Baján

2018.07.05

Baja

Tanítók, óvodapedagógusok (horvát és német nyelvűek is), csecsemő- és kisgyermeknevelők, közgazdászok és menedzserek: összesen 81 végzős vehette át diplomáját a bajai Eötvös József Főiskola június 29-én a Pósta Sándor Sportcsarnokban megtartott ünnepségén.

Bűnmegelőzés határok nélkül

2018.06.23

Baja

Baján tartották június 22-én a Kárpát-medencei polgárőrök bűnmegelőzési fórumát az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében.

Exportra is jut bőven gabona

2018.06.09

Baja

Már tizedik alkalommal rendezték meg a Bajai Gabona Partnerség Találkozót.

Hosszú Katinka nem Shane Tusuppal készül a továbbiakban

2018.05.24

Sport

A 29 éves bajai sportoló Facebook-oldalán csütörtökön úgy fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök".

Rendkívüli nyitva-tartással segít a NAV Baján, Kalocsán és Kiskunhalason is

2018.05.10

Baja

Az szja-bevallási tervezetekkel és minden szja-bevallással kapcsolatos kérdésben, problémában.

Több mint kétmilliárd forintból új híd épül Baján, és megújul a Deák Ferenc-zsilip is

2018.10.16

Baja

Az új híd építése a Deák Ferenc-zsilip felújításával egyidejűleg zajlik, ezért először egy terelőút kialakítására volt szükség. A régi híd elbontását követően kezdődhet meg az új alapozása, felépítése, majd a csatlakozó útszakaszok felújítása.     

Hamarosan megépülhet a bajai hajómalom kikötője

2018.10.05

Baja

Hamarosan megépülhet Duna-parti kikötője a nemrég elkészült bajai hajómalomnak, amelyet az október 6-ai Hajómalom Ünnepen búzaőrlés közben is megnézhetnek az érdeklődők.

Új székházba költözött a Bajai Tankerületi Központ

2018.09.30

Baja

A Kenderes utcai felújított, tágas, szép épületben mind a 27 kormánytisztviselő kényelmes és megfelelő körülmények között dolgozhat, a nagy tárgyalóteremben pedig értekezleteket tarthatnak.

Feltárja titkait Kecskemét 122 éves színháza

2018.09.14

Kultúra

Megmutatjuk, mi mindent hoz Bács megyébe a kulturális örökség napja.

Vízre van szükség

2018.08.19

Baja

A tartósan alacsony vízállása hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni. A személyszállító hajók forgalmát korlátozták, így a kikötők kihasználtsága is csökken.

Lezárták a Sugó strandját

2018.08.08

Baja

A Duna tartósan alacsony vízállása miatt a tervezett augusztus 31-i határidő előtt, augusztus 7-től lezárják a Sugovicán üzemelő kijelölt fürdőzőhelyet.

Egyszerre bukott le a Baja környéki vizeket fosztogató orvhorgász és egy orvhalászattal gyanúsítható személy

2018.07.16

Házkutatás során buktatott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata és a Bajai Rendőrkapitányság egy Baja környéki vizeket fosztogató orvhorgászt, továbbá egy orvhalászattal gyanúsítható személyt.

A halfogyasztás növelését szorgalmazta az agrárminiszter a Bajai Halfőző Fesztiválon

2018.07.15

Baja

Hivatalosan is megkezdődött a Bajai Halfőző Fesztivál szombaton kora este, amikor mintegy ezerötszáz bogrács alatt gyújtották meg a tüzet a Bács-Kiskun megyei városban. Nagy István agrárminiszter az eseményen célként jelölte meg, hogy emelkedjen az országos halfogyasztás átlaga.

Tíz tonna halból készül halászlé a hétvégén a Bajai Halfőző Fesztiválon

2018.07.11

Baja

A halfőző fesztivált Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján szervezték meg először. 1996-ban "még csak" 300 kondérban főzték a halászlét, az esemény azóta többnapos programsorozattá, igazi népünnepéllyé vált.

Értékes gyógyászati eszközökkel gyarapodott a bajai mentőszolgálat készlete

2018.07.07

Baja

Az önkormányzat idén is nagyobb összegű támogatást szavazott meg erre a célra, így összesen több mint 760 ezer forint értékű eszközt tudtak adományozni a mentősöknek.

"Házhoz megyünk" és elismerések az Országos Polgárőr Napon

2018.06.25

Megye

Több Bács-Kiskun megyei polgárőr és egyesületet is elismerésben részesült a rendezvényen.

Nagyszabású munkálatok indulnak a bajai kikötőben

2018.06.22

Megye

A Duna Aszfalt munkájával jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre, többek között várhatóan egy 120 tonnás teherbírású nehézberakót is átadnak.

Megkezdődtek Baján az István, a király próbái

2018.06.03

Baja

Az olvasópróba előtti sajtótájékoztatón a mostani bemutató alkotói mellett jelen volt a rockopera két szerzője Szörényi Levente és Bródy János is, valamint a darab producere, Rosta Mária. A premiert augusztus végén, Baján tartják, ezt követően szeptemberben költözik be az előadás a nagyszínpadra.

Idén is remekül sikerült a Jánoska-eresztés

2018.05.14

Baja

Nepomuki Szent János ünnepe sokakat csalogatott ki a szentjánosi kápolnához, a Türr-emlékműhöz, a Sugó partjára és a Petőfi-szigetre.

Négy oktatási intézmény felújítása indul rövidesen Baján

2018.05.09

Baja

Energetikai korszerűsítést végeznek többek között a III. Béla Gimnázium épületén, a projekteket minden esetben uniós támogatásból fedezik.