2024.06.21, Péntek

Dűlőtáblákat kapott a bajai harmadik kerület

2016.02.03. 08:42

Hirdetés

Költői neveket és ehhez illő, szép kivitelezésű táblákat kaptak a bajai harmadik kerület dűlői: a beruházás célja, hogy vészhelyzet vagy baj esetén a mentők, tűzoltók, rendőrség könnyebben eligazodjon a helyszínen.

A táblákat január 28-án helyezték ki a helyszíneken.  – Az itt lakók élet- és vagyonbiztonsága érdekében kerültek ki a táblák a Szegedi út környéki hármas körzetben. A neveket az itt élők javasolták. Az oszlopok akácfából készültek, a tábla szilfa, bemarással, lefestve, lakkozva – ismertette Kovács Csaba önkormányzati képviselő.

Perlaky Ferenc városüzemeltetési irodavezető hozzátette: míg a negyedik kerületben csak megszámozták a dűlőket (1-től 9-ig), itt nevet is kaptak. – A táblákat a Kommunális Kft. igazgatója, Korsós János készítette, ő ért a fához, fafaragáshoz, művészi kivitelezéshez. Hamarosan a térképekre is rákerülnek a megnevezések, és a hatóságokat is értesíteni fogjuk arról, hogy mostantól könnyebb lesz a tájékozódás a tanyák környékén – mondta Perlaky. Hozzátette: folyamatosan zajlanak az útjavítási munkálatok is a külterületeken.

forrás: baja.hu

Galéria

Bajakülterületdűlőtábla