2024.02.26, Hétfő

Várják a turistákat Bajára

2016.02.04. 08:32

Hirdetés

Hivatalosan is kezdetét vette a turisztikai évad. A nyitógálát február 1-én, a fővárosban tartották több mint 1.000 szakember részvételével. Baja külön standnál mutatta be idegenforgalmi kínálatát.

Előadásokkal kezdődött a XXIV. Turisztikai évadnyitó fogadás és díjátadó gála. Lepsényi István gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár azt mondta: az elmúlt esztendő idegenforgalmi szempontból rekordévnek számít. A cél az, hogy kormányzati intézkedésekkel tovább növeljék a belföldi utazások számát.
A magyar turisztikai ágazat szereplői minden év februárjában találkoznak, hogy közösen nyissák meg az évadot. Elekes Zoltán, a Hungarikum Fesztivál igazgatója kiemelte: ebben az évben is közel 100 kiállítóval jelenik meg a magyar turisztikai szakma beszállítói, baráti köre és partneri köre a Turizmus Kft. meghívására.
A rendezvénytér egyik központi helyén a bajai halászlé játszotta a főszerepet. Az Ifjúsági Szálló konyhája közel 25 kilogrammnyi potykával készült, mondta el Angeli Lászlóné intézményvezető. „Sokkal többen kóstolták a bajai halászlét, mint tavaly. Valószínűleg azért is, mert a kultikus bajai étek hungarikummá vált az elmúlt évben. Nagyon büszkék vagyunk rá! Jó érzés volt, hogy akár 15 percet vártak az érdeklődők a bogrács mellett annak érdekében, hogy friss halászlét ehessenek.”


Fercsák Róbert polgármester úgy fogalmazott: Baján a turizmus továbbra is kitörési pontnak számít, az évadnyitó pedig segíthet a város további népszerűsítésben. „Nagyon fontos, hogy kapcsolatokat építsük. Ezen a rendezvényen itt van a szakma színe java, sőt külföldről is sok az érdeklődő. Egyértelmű: ha komolyan gondoljuk a turisztikai fejlesztéseket, akkor ott kell az ilyen rendezvényeken.”
Magyarországon a turizmus adja a gazdasági termelés (GDP) közel 10 százalékát, ami évente 1.500 milliárd forintot jelent. A szakma azt reméli, hogy az összeg idén tovább emelkedik.

forrás: baja.hu

Galéria

BajaBajaturizmushalászlé