2024.06.18, Kedd

Hagyományteremtő kertészeti vásár Baján

2016.04.18. 11:56

Baján, a Petőfi-szigeti Turisztikai Központban szombaton és vasárnap 30 kiállító és különféle programok várták a növényvilág szerelmeseit.

Hirdetés

Baján, a Petőfi-szigeti Turisztikai Központban szombaton és vasárnap 30 kiállító és különféle programok várták a növényvilág szerelmeseit. A tavaszi esemény legfőbb célja a kertművelés és az önellátás népszerűsítése volt. Az első ízben, de a hagyományteremtés szándékával megrendezett Kertészeti vásár sok látogatót vonzott mindkét nap, így minden bizonnyal állandó szereplője lesz a tavaszi, bajai programsorozatnak. A szervező Baja Marketing Kft. a programok kapcsán kiemelt figyelmet fordított a gyermekekre, így a vásár valóban családi nap is volt egyben.

A termőföld védelme, a növénytermesztés és vetőmag-ellenőrzés, majd a megtermelt és feldolgozott élelmiszerek vizsgálata fontos feladat, amely valamennyiünket érint, hiszen a friss zöldség és gyümölcs minden család asztalán megtalálható – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, az I. Kertészeti Vásár és Családi Napok rendezvényén Baján.

Az érdeklődő zöldség és gyümölcstermelők a NÉBIH szakembereinek előadásait meghallgatva bővíthették ismereteiket, emellett vásár, nyereményjáték, kiállítás, táncelőadás várta őket, a kisebbeket zenés mesejáték, ökojátszóház szórakoztatta. A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a gyógynövényekkel, magfélékkel, a természet kincseivel. A legkisebb korosztály számára meghirdették „Az én varázslatos kertem” című rajzpályázatot, az ebből összeállított kiállítás is megtekinthető volt a hétvégi eseményen.


A rendezvény létrejöttében jelentős szerepet vállalt a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola, valamint a Sugovica Szociális Szövetkezet.

Az I. Kertészeti Vásár és Családi Napok lehetőséget ad a termelők és vásárlók közötti kapcsolat erősítésére, bővítésére, a kertészkedés, mint hasznos időtöltés megismertetésére és megszerettetésére.

forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája / baja.hu

Galéria

BajaBajaPetőfi-szigeti Turisztikai KözpontI. Kertészeti Vásár és Családi Napok