2024.02.26, Hétfő

A bajaiaknak is fontos a kerékpározás

2016.04.28. 11:10

A bajaiaknak is fontos a biciklis közlekedés, erről is szó esett a tegnapi képviselő-testületi ülésen.

Hirdetés

A bajaiaknak is fontos a biciklis közlekedés, erről is szó esett a tegnapi képviselő-testületi ülésen. A meglévő kerékpárutakat kellene felújítani és további fejlesztésekről is egyeztettek, nagy lehetőséget látnak a kerékpáros turizmusban is.

Dr. Révfy Zoltán előterjesztését kiegészítve elmondta, ehhez egyrészt a meglévő utak karbantartása szükséges, ami folyamatosan zajlik. Ugyanakkor a gyalogos és biciklis közlekedés szétválasztása nem megy zökkenőmentesen, erre meg kell találni a megfelelő megoldást. A képviselő külön kitért a Baja és Szeremle, illetve a Duna-híd és Pörböly közötti kerékpárút megépítésére. Bár utóbbi több okból is nehéznek ígérkezik.

Vedelek Norbert alpolgármester is úgy vélte, hogy a kerékpárutak kiépítése létkérdés a bajaiaknak. Így ugyanis többen hagynák otthon az autót és kerekeznének be a városba. Ezért is pályázik az önkormányzat újabbak építésére.

Fercsák Róbert polgármester hangsúlyozta, sok új út épült és az anyagi lehetőségek mértékében igyekeznek a karbantartással is. „Szeremlével közösen szerettünk volna pályázni kerékpárútra, de az ottani polgármesternek más elképzelései vannak. Úgy vélem, a töltésen lenne praktikus az út kiépítése. Keressük a lehetőséget, ahogy a Duna-híd és Pörböly között is.”

Abban valamennyi képviselő egyetértett, hogy fontos a kerékpárutak gondozása, illetve újabbak megépítése.

forrás: baja.hu

 

Galéria

BajaBajakerékpárbiciklikerékpáros turizmus