2022.08.15, Hétfő

További fejlesztések várhatóak a Bajai kórházban

2016.04.08. 14:41

Bajai Szent Rókus Kórházba látogatott Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Zsigó Róbert és Fercsák Róbert meghívására a Bajai Szent Rókus Kórházba látogatott Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. A honatya elégedetten nyugtázta az elmúlt időszak nagy fejlesztéseit, és javaslatot tett néhány további lehetséges lépés megvalósítására is.

A honatya elégedetten nyugtázta az elmúlt időszak nagy fejlesztéseit, és javaslatot tett néhány további lehetséges lépés megvalósítására is. – Az elmúlt időszakban sokfelé jártam az országban egészségügyi intézményeket látogatni. Örömmel mondhatom, hogy Baján nagyjából rendben találtam a helyzetet. Nyilván az egészségügyet mindig lehet fejleszteni, itt azonban az elmúlt évek erőfeszítései célba értek, a lakosság biztonsággal mehet akár a kórházba, akár az ügyeletre. A munka azonban nem ért véget. Ez alkalomból azt is vizsgáltuk, hová kellene további forrásokat csoportosítani. Ígéretet tenni nem tisztem, de támogatni fogom a jövő fejlesztéseit, főként ami a további felújításra váró épületeket illeti – ismertette az államtitkár.

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő elmondta: a város és a térség számára kiemelten fontos a biztonságos betegellátás, a méltó körülmények és magas színvonal. – A háziorvosi ügyeletet is meglátogattuk, tájékozódtunk a háziorvoslás, az alapellátás problémáiról, eredményeiről, további fejlesztési lehetőségeiről. Másrészt a kórházban értékeltük az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket. Fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjanak gyógyítani, akik itt dolgoznak, és gyógyulni, akik ide kényszerülnek – összegezte a honatya. Fercsák Róbert polgármester úgy értékelte: az államtitkári látogatás során a város és a kórház vezetősége tanújelét adta annak, hogy az egészségügy fejlesztése, jövője és mindennapjai kiemelt jelentőséggel bírnak.

Tóth Gábor, a kórház főigazgatója szintén elégedettségét fejezte ki, és további terveket is említett. – A Bajai Szent Rókus Kórház életében nemrég lezárult egy nagy fejlesztési ciklus. Eddig zömmel az aktív fekvőbeteg osztály fejlesztését, rehabilitációját céloztuk. Nem titok, hogy következő lépésként a krónikus ellátás fejlesztési ciklusáról próbálunk tájékozódni. A jelenleg funkció nélküli épületeinket szeretnék ismét használhatóvá tenni, ehhez keressük a további lehetőségeket, forrásokat.

forrás: baja.hu

 

Galéria

BajaBajaBajai Szent Rókus Kórházegészségügy