2024.05.26, Vasárnap

Magyar Ápolók Napja

2016.02.21. 17:37

Az országgyűlés 2014-ben február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Kossuth Zsuzsa, az ápolás szakma „megteremtőjének” emlékére ünneplik minden évben a magyar ápolókat.

Hirdetés

Az országgyűlés 2014-ben február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Kossuth Zsuzsa, az ápolás szakma „megteremtőjének” emlékére ünneplik minden évben a magyar ápolókat.

A Bajai Szent Rókus Kórház ünnepségén Göbl Vilmosné ápolási igazgató külön elismeréssel köszöntötte a betegágyak mellett szolgálatot teljesítőket. „A legfőbb üzenet a mindig, mindenben segíteni akarás! Nemes szolgálat, melyben a bíztatás mellett ott a szenvedés, a gyász is. Az öröm és a bánat elválaszthatatlan.” Kiemelte: az egészségügybe elegendő képzett ápolóra van szükség, s bár alacsony a piaci és a presztízsérték, sokan kitartanak, a pályán maradnak. „Egyre korszerűbb, hatékonyabb az egészségügyi, jobb ellátást tudunk biztosítani Baján és a térségben.”

Dr. Tóth Gábor főigazgató kiemelte: ez nem munka, hanem hivatás. „A világ legszebb feladata a miénk!”

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezen alkalommal az ápolók napi szolgálatát igyekeznek láthatóvá tenni. „A Bajai Szent Rókus Kórházban az elmúlt évek fejlesztései révén korszerűbb az ellátás, ám ezt az itt dolgozók teszik értékessé. Köszönet a mindennapi szolgálatért.”

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte az ápolókat. „Kellenek a beruházások, de mosolyt, bíztatást tőletek kapnak a betegek. Köszönjük, maradjatok hűek önmagatokhoz és a betegekhez!”

A köszöntőket követően Maláj Edit és Práger Krisztina (Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Szakközépiskolája, Szakiskolája) Kossuth Zsuzsanna élete és munkássága címmel tartott rövid összefoglaló előadást, majd fogadás zárta az ünnepséget a Bajai Szent Rókus Kórház ebédlőjében. 

forrás: baja.hu

Galéria

BajaBajakórházÁpolók Napja