2024.10.05, Szombat

Baja - Két szakaszon kezdődik el az útfelújítás

Forrás: bajahangja.hu

2024.07.07. 10:48

Útépítések kezdődnek a város több pontján, az önkormányzat a lakók türelmét és együttműködését kéri – olvasható dr. Papp Zoltán, Baja jegyzőjének közleményében.

Július 10-én, szerdán a Madách Imre utcában (a Flórián utca és a Határ utca közötti szakaszon) szilárd burkolatú helyi közút építését kezdi meg a D‑R Közműépítő Kft. Az útépítési munkák során útszegély építése, talajjavító alapréteg építése, CKt-4 útalap építése és aszfaltburkolat kialakítása történik, ezért az utcaszakasz időnkénti teljes lezárására kell számítani - közölte a bajahangja.hu.

A lakosság együttműködését is kérik

Kérik az utcában lakókat, hogy a szegélyépítés, a beton útalap építés, majd később az aszfaltozás idején ne használják a kapubejáróikat, a parkolást más módon, esetleg a környező utcákban oldják meg, valamint lehetőség szerint kerüljék el ezt az útszakaszt az építés ideje alatt. Az érintett útszakaszon a kihelyezett forgalomkorlátozási elemek (jelzőtáblák), a KRESZ szabályai szerint kell közlekedni. Az útépítési kivitelezési munkák várhatóan 2024. december 10-ig tartanak.

Időnként teljes zárásra lesz szükség a munkálatok elvégzéséhez

Ugyanebben az időszakban (július 10. és december 10. között a Bajai Kommunális Nkft. a Téglás utcában (a Csík utca és a Székely utca közötti szakaszon) szilárd burkolatú helyi közút építését kezdi meg. Az útépítési munkák során útszegély építése, talajjavító alapréteg építése, CKt-4 útalap építése és aszfaltburkolat kialakítása történik, ezért az utcaszakasz időnkénti teljes lezárására kell számítani. Kérik az utcában lakókat, hogy a szegélyépítés, a beton útalap építés, majd később az aszfaltozás idején ne használják a kapubejáróikat, a parkolást más módon, esetleg a környező utcákban oldják meg, valamint lehetőség szerint kerüljék el ezt az útszakaszt az építés ideje alatt. Kérik az érintett szakaszokon a lakosság szíves türelmét és fokozott figyelmét!

BajaútfelújításBaja