2024.04.28, Vasárnap
Árhullám utáni lomtalanítást tartanak Baján január 4-től
Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Árhullám utáni lomtalanítást tartanak Baján január 4-től

bajahangja.hu, bajaionkormanyzat.hu

2024.01.03. 16:25

A bajai önkormányzata a Dunán levonuló árhullámot követően, január 4-én Baja-Dunafürdőn három és a Méhész-fokon egy darab hulladékgyűjtő konténert helyeztet ki az árvízben tönkrement ingóságok (bútorok, használati tárgyak) begyűjtésére - olvasható a bajahangja.hu honlapján.

Hirdetés

A bajai önkormányzat közleménye szerint a konténerekbe háztartási lomhulladék helyezhető (a teljesség igénye nélkül többek között): bútor, szőnyeg, ruházat, edények, ágymatrac, sportszerek.

Mint azt a bajahangja.hu honlapján is írják: Nem helyezhető a konténerekbe: a háztartásban keletkező kommunális hulladék, a szelektíven gyűjthető csomagolóanyag (papír, műanyag, fém), elektromos készülékek és elektronikai hulladék, építési hulladék, sitt, síküveg, szénpor, hamu, föld, zöldhulladék, ipari, vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, autóalkatrész, autógumi, veszélyes hulladék (pl. akkumulátor). 

A konténerbe nem helyezhető hulladékok leadhatók a lakossági hulladékudvarokban, erről részletes tájékoztatás a https://www.bajaionkormanyzat.hu/images/2023/12/12/dtkh.hulladekudvarok.pdf oldalon érhető el. A kihelyezett konténerek január 10-ig állnak ingyenesen a lakosság rendelkezésre.

Felhívják az érintett ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy lehetőségük van ingyenes lomtalanítás igénybe vételére évente ingatlanonként két alkalommal (3m 3/alkalom mennyiségben), házhoz menő rendszerrel, amely a 79/524-821 (4. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben), illetve az [email protected] e-mail címen igényelhető.

A kihelyezés pontos helyszíneit a mellékelt térképek tartalmazzák.

 

 

 

BajaBajaárvízlomtalanítás