2024.04.29, Hétfő
Több mint száz doboz szeretetet osztottak ki Baján
Illusztráció, unsplash.com

Több mint száz doboz szeretetet osztottak ki Baján

bajahangja.hu

2023.12.28. 09:00

Alaposan kivehették részüket a karácsonyi hangolódásból és ismét átélhették az önzetlen jócselekedet örömét az Interact Club Baja tagjai: a fiatalok az idei adventi időszakban összesen 116 gyermek ünnepét tudták szebbé varázsolni az Egy doboz szeretet akció keretében - számolt be róla a bajahangja.hu honlapján.

Hirdetés

Mint írják, heteken át gyűjtötték a 6-14 éves, nehéz sorsú diákoknak szánt ajándékokat a Rotary Club Baja mellett működő, egyre népesebb és egyre lelkesebb ifjúsági csoport tagjai. A beérkező ajándéktárgyakat maguk válogatták és csomagolták több napon át, odafigyeléssel és precizitással, hogy a gyermekek nemét és korosztályát szem előtt tartva jusson mindenkinek a legmegfelelőbb örömforrás. A 116 elkészült ajándékdoboz közül negyvenkettőt a Bajai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat által szervezett meghitt ünnepség keretében adták át a családgondozók által kijelölt kedvezményezetteknek, a fennmaradó mennyiséget pedig személyesen vitték el december 21-én, csütörtökön a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézménybe (EGYMI), ahol szívmelengető karácsonyi műsort is megnézhettek az átadás előtt.

– Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra, akik már másodszor szervezték meg ezt az akciót, ami azt bizonyítja, hogy a tavalyi tapasztalatok termékeny talajra hullt magnak bizonyultak! Adni és segíteni öröm, másokért munkálkodni felelősség – ezt ők már megtanulták, és gyakorolják is. Köszönjük ugyanakkor mindazoknak, akik támogatták a mi gyűjtésünket. Különösen hálásak vagyunk a Bajai III. Béla Gimnázium, a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola és az Újvárosi Általános Iskola diákjainak és dolgozóinak, valamint a Szent László ÁMK Óvoda dolgozóinak, akik jelentős számú ajándéktárgyat gyűjtöttek össze – tájékoztatta lapunkat Sipos János, a Rotary Club Baja tagja és az Interact Club Baja mentora. 

BajaBajakarácsonyajándék