2024.07.27, Szombat
Ismét a koraszülöttekért sétáltak
Fotó: Márton Anna/bajahangja.hu

Ismét a koraszülöttekért sétáltak

bajahangja.hu

2023.11.19. 08:25

Második alkalommal szervezetek közösségi programot a Koraszülöttek világnapja alkalmából a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény (EGYMI) utazó hálózatának konduktorai.

November 16-án, csütörtök délelőtt őszi napsütéssel bearanyozott sétán vettek részt a gyerekek, fiatalok és kísérőik.

„Magyarországon a szülések mintegy 9 százaléka indul be korábban, és bár ez nem mindig okoz maradandó problémát, hiszen a korababák többnyire utolérik időre született társaikat, vannak esetek, amikor ezek a picikék sokkal nagyobb harcokat vívnak meg Az utazó hálózat konduktoraként számos olyan gyerekkel, fiatallal foglalkozunk, akik korábban érkeztek, az EGYMI Fejlesztő-nevelő Iskolájának tanulói között is igen sokan ebből az alaphelyzetből indultak neki az életnek. Ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy ezen a napon ünnepeljünk" – tájékoztatta a bajahangja.hu-t Csubákné Besesek Andrea, az EGYMI utazó hálózatának konduktora, az esemény szervezője.

 

Hozzátette: indokolt az ünnep megnevezés, hiszen minden elismerést megérdemelnek azok a kis hősök, akik komoly hátrányból indulva zárkóztak fel, jutottak el az iskola szintjéig és a további fejlesztési lehetőségekig. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni azokról a szakemberekről, segítőkről – gyógypedagógusokról, terapeutákról, konduktorokról stb. –, akik gyakorlatilag egész életüket a fejlesztésükre szánják.

„Mindannyiuk tiszteletére ajánlottuk fel a közös sétát, amely a Szivárvány utcából, az iskola nemrég megnyitott Terápiás Centrumának bejáratától indult, megkerülve a Barátság teret, a kiscsávolyi templomot, megérkezve az EGYMI főbejáratához. Jó hangulatban sétáltunk együtt mintegy kétszázan, a koraszülötteket szimbolizáló lila színt viselve: lila sálak, kabátok, de virágok, lufik, szalagok is jelképezték a szándékot, hogy felhívjuk a figyelmet a nehéz harcok megharcolóira” – összegezte Csubákné Besesek Andrea.

BajaBajaKoraszülöttek Világnapja