2024.04.27, Szombat
Két óvódát is korszerűsítenek Baján
Fotó: bajahangja.hu

Két óvódát is korszerűsítenek Baján

bajahangja.hu

2023.07.11. 16:10

A munkaterület átadással július 10-én, hétfőn megkezdődött a Damjanich utcai és a Kiscsávolyi óvoda épületének energetikai korszerűsítése 34,72 millió forintos uniós támogatásból.

Hirdetés

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra tavaly év elején nyújtott be pályázatot a bajai önkormányzat. A város 34.718.000 forint vissza nem térítendő (100% intenzitású) támogatást nyert. A két, önkormányzati fenntartású óvodai épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése révén a fenntartási költségek is csökkenek - számolt be róla a bajahangja.hu.

 

 

 

Mindkét épület helyi védettség alatt áll

Mint írják, az épületek évtizedekkel ezelőtt épültek, és jelentős, átfogó felújítás több éve nem történt. Az épületek tartószerkezete jó állapotú, energetikailag azonban felújításra szorulnak. Mivel helyi védelem alatt állnak, a homlokzati falak hőszigetelése nem megoldható.

Ám a projektben tervezett munkálatok – a homlokzati nyílászárók cseréje, a pince- és padlásfödém szigetelések, a pince- és padlásfeljáró belső falainak hőszigetelése – jelentős energia-megtakarítást eredményeznek.

 

Az építési, átalakítási munkák nem érintik az épületek tartószerkezeteit, nem tartalmaznak építési engedély köteles tevékenységet. Az épületek önálló energetikai rendszerrel rendelkeznek, a projekt kidolgozása energetikai központú felmérésen alapult. A tervezett befejezési dátum december 31.

A beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

BajaBajaSzéchenyi Terv Pluszóvodafelújítás