2024.03.28, Csütörtök
Negyven dolgozó kapott csomagot Baján
Fotó: Bajai Tv

Negyven dolgozó kapott csomagot Baján

bajahangja.hu

2023.04.23. 10:00

Többféle ajándékkal gazdagodhattak a Bajakert Nkft. kötelékében dolgozó munkások, illetve közfoglalkoztatottak: április 21-én a Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának Fáy utcai székhelyén nemcsak tartósélelmiszer-csomagokkal térhettek haza, de további lehetőségekről is értesülhettek.

Hirdetés

Olaj, cukor, liszt, gyümölcs és egyéb alapélelmiszerek (mintegy 8 ezer forint értékben) kerültek a csomagokba, mellette tanszerek, játékok apróbb használati tárgyak közül is válogathattak azok a kedvezményezettek, akiket kisgyermekek várnak otthon, de rendelkezésükre állt a szeretetszolgálat ruharaktára is, gazdag kínálatával. Maros Beáta, a Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője egyenként beszélgetett el a kedvezményezettekkel, további igénybe vehető szolgáltatásokról tájékoztatva őket - derült ki a bajahangja.hu tájékoztatásából.

Burszki Darinka, a Bajakert Nkft. ügyvezetője bajahangja.hu-nak elmondta: nagyon hálásak minden segítségért, amellyel könnyíteni tudnak alkalmazottaik helyzetén. – Ők dolgoznak Baja utcáin, söpörnek, takarítanak, füvet nyírnak, virágot ültetek. Nem a legmagasabb bérkategóriába tartoznak, sajnos.

Legtöbbjük egyszerű körülmények, között él, sokan tanyakörzetben, mások nagycsaládosok vagy épp egyedüli családfenntartók. Mindannyian szeretik és becsülik a munkájukat. Sokan igen jó és tapasztalt szakemberek, vannak, akik több évtizede dolgoznak itt, illetve gyakran családokat is alkalmazunk, ezért is jó a munkamorál – ismertette az ügyvezető.

Hozzátette: igyekeznek az alkalmazottaik továbbképzésére is odafigyelni, küldik őket kertész-, parkápoló- vagy épp parkgondozói tanfolyamokra, segítettek megszerezni a jogosítványt, jelenleg pedig faápolói tanfolyamra szeretnének beiskolázni néhány dolgozót.

A cikk teljes terjedelme a bajahangja.hu oldalán olvasható.

BajaBajaMáltai Szeretetszolgálat