Hat alkalomból álló tanfolyamon tanulhatják meg a fiatalok a bajai halászlé elkészítésének fortélyait.
Tavaly több mint két tucat bajai fiatal tanulhatott meg halászlét főzni a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és Martonosi Attila által szervezett ingyenes gasztrotanfolyam keretében – olvasható a bajahangja.hu oldalon.
Már akkor felmerült a folytatás igénye, amely idén év elején már konkrét formát is ölthet: ismét várják a fiatalok (többnyire középiskolások) jelentkezését.
„Hat alkalomból álló tanfolyam keretében tanulhatják meg a fiatalok a bajai halászlé elkészítésének fortélyait. Várjuk azokat a gyerekeket, akik szívesen töltenének egy-egy délutánt jó hangulatban, jó társaságban, hasznos gasztronómiai ismeretekkel gazdagodva. Alkalmanként egy kevéske elméleti tudást is igyekszünk átadni a fiataloknak, a hangsúly azonban a gyakorlaton, illetve a gyakorláson lesz”– tájékoztatott Martonosi Attila, a tanfolyam szervezője.
Hozzátette: idén a helyszín változott, mivel a Duna Szálló támogatóként saját konyháját ajánlotta fel a tanfolyam lebonyolításának céljaira, ez által a fiatalok egyéb tálalási lehetőségekkel is megismerkedhetnek, valamint betekintést nyerhetnek egy komplex szállodai konyha felszereltségébe.
A tanfolyamra 7-10. osztályos tanulók jelentkezését várják. Kezdés: 2023. február 9., csütörtök, 15 óra, a folytatás pedig minden hónap második csütörtökén 15-17 óra között lesz.
További részletek és a jelentkezés feltételei a bajahangja.hu cikkében olvashatók.
Nyolc éve dolgozik a KÉSZ Építő Zrt. legnagyobb projektjein a Székelyföldről származó Dombi László belsőépítészeti projektvezető. Munkája bár ritkán kerül reflektorfénybe, egy egész beruházás minőségét és megítélését határozhatja meg. Az áprilisi Hónap Mérnökével izgalmas életútjáról és változatos feladatairól is beszélgetünk.
Döntöttek az egri elkerülő keleti útvonaláról