2024.04.29, Hétfő
Ismét halászléfőző bajnokoktól tanulhatnak a fiatalok
Fotó: Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete / Facebook

Ismét halászléfőző bajnokoktól tanulhatnak a fiatalok

bajahangja.hu

2023.01.08. 10:00

Hat alkalomból álló tanfolyamon tanulhatják meg a fiatalok a bajai halászlé elkészítésének fortélyait.

Hirdetés

Tavaly több mint két tucat bajai fiatal tanulhatott meg halászlét főzni a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és Martonosi Attila által szervezett ingyenes gasztrotanfolyam keretében – olvasható a bajahangja.hu oldalon.

Már akkor felmerült a folytatás igénye, amely idén év elején már konkrét formát is ölthet: ismét várják a fiatalok (többnyire középiskolások) jelentkezését.

„Hat alkalomból álló tanfolyam keretében tanulhatják meg a fiatalok a bajai halászlé elkészítésének fortélyait. Várjuk azokat a gyerekeket, akik szívesen töltenének egy-egy délutánt jó hangulatban, jó társaságban, hasznos gasztronómiai ismeretekkel gazdagodva. Alkalmanként egy kevéske elméleti tudást is igyekszünk átadni a fiataloknak, a hangsúly azonban a gyakorlaton, illetve a gyakorláson lesz”– tájékoztatott Martonosi Attila, a tanfolyam szervezője.

Hozzátette: idén a helyszín változott, mivel a Duna Szálló támogatóként saját konyháját ajánlotta fel a tanfolyam lebonyolításának céljaira, ez által a fiatalok egyéb tálalási lehetőségekkel is megismerkedhetnek, valamint betekintést nyerhetnek egy komplex szállodai konyha felszereltségébe.

A tanfolyamra 7-10. osztályos tanulók jelentkezését várják. Kezdés: 2023. február 9., csütörtök, 15 óra, a folytatás pedig minden hónap második csütörtökén 15-17 óra között lesz.

További részletek és a jelentkezés feltételei a bajahangja.hu cikkében olvashatók.

 

Bajahalászlébajai halászléBajai Halászléfőző Bajnokok Egyesület