2024.04.16, Kedd
Helyére került Baja karácsonyfája
Illusztráció: Pixabay

Helyére került Baja karácsonyfája

baja.hu

2022.11.27. 10:00

A város karácsonyfájának beszállítása és kihelyezése problémamentes volt.

Hirdetés

Csaknem tíz méteres, természet által is díszített ezüstfenyő a város idei karácsonyfája, amely november 24-én délelőtt került ki a Szentháromság térre - olvasható Baja honlapján.

Problémamentes volt a város karácsonyfájának beszállítása és kihelyezése – tájékoztatott Burszki Darinka, a Bajakert Nkft. ügyvezetője. – Nagyon örültünk a felajánlásnak, mert sokáig nem találtunk megfelelő városi fenyőfát. Bízunk benne, hogy a fa vízkeresztig háborítatlan marad, ennek érdekében (tanulva a tavalyi tapasztalatból) biztonságtechnikai okokból horgonyokat helyeztünk el a kövezés alá. Reméljük, hogy a háromszor egy köbméteres betonkockákat már a 96 km/h-s szél sem tudja felemelni – ismertette az ügyvezető.

Az ezüstfenyőt dr. Schadt Melinda aljegyző és családja ajánlotta fel. – Örömmel tölt el minket, hogy ilyen méltó helyre került a fenyőfánk, amely épp 35 éves: 1987-ben még a nagyszüleim ültették annak a háznak az udvarán, ahol mi lakunk most. Mivel az utóbbi években túl sok tűlevelet hullatott, úgy gondoltuk, a helyére inkább gyümölcsfákat és szőlőt telepítenénk. Felajánlottuk a Bajakert részére városrészi karácsonyfának, de inkább a főtérre szánták, aminek nagyon örülünk – mondta a felajánló.

A teljes hír a város honlapján olvasható.

 

Bajakarácsonyfafenyőfa