2024.04.26, Péntek
Színjátszó találkozót szerveznek Baján
Illusztráció: Pixabay

Színjátszó találkozót szerveznek Baján

baja.hu

2022.10.26. 13:46

A találkozó zsűrije országosan is elismert szakemberekből áll.

Hirdetés

Amatőr színjátszó találkozót szervez a bajai Türr István Múzeum és Bácskai Művelődési Központ és a BajART Egyesület október 29-30-án Baján. Két nap alatt két helyszínen összesen öt előadást nézhetnek meg az érdeklődők - olvasható Baja honlapján

A találkozó zsűrije országosan is elismert szakemberekből áll. Tóth Kata – dramaturg, rendező, Atlasz Gábor – mozgástervező, író, rendező és Sárosi Gábor – színész, ifjúsági és amatőr színjátszó rendező, drámapedagógus értékeli majd a társulatok és a színjátszók teljesítményét, Szilágyi Annamária színművész pedig szakmai előadást tart október 29-én, szombaton a Bácskai Kultúrpalotában. A találkozó ingyenesen látogatható, az előadások két helyszínen (városi színházterem, Bácskai Kultúrpalota) zajlanak.

A rendezvényt október 29-én 9 órakor a Bácskai Kultúrpalotában nyitja meg Nyirati Klára, Baja megyei jogú város polgármestere, ezt a BajART Egyesület Nyisd ki, rózsám, kapudat című produkciója követi. 13.30-tól a városi színházteremben a Bugaci Tanyaszínház mutatkozik be, Páros élet című eladásával. 15.30-tól Szilágyi Annamária szakmai előadását követhetik figyelemmel az érdeklődők a Bácskai Kultúrpalotában. Ezt 17 órakor a Jakabi Kultúrműhely Lúdas Matyi című darabja követi, majd a színházteremben zárul a nap programja 18.30-tól a Tabdi Amatőr Színjátszó Csoport Csalóka látszat című bemutatójával. Október 30-án, vasárnap 9 órától még bemutatkozik a Kétszél Színjátszó Kör a Nevetés a legjobb orvosság című darabbal, majd a zsűri értékelése után ér véget a találkozó.

BajaTürr István MúzeumBácskai Művelődési Központamatőr színjátszókszínjátszás