2024.04.26, Péntek
Játszóteret hoztak rendbe a Bajai Kossuth Kör tagjai
Illusztráció: Pixabay

Játszóteret hoztak rendbe a Bajai Kossuth Kör tagjai

baja.hu

2022.09.11. 10:00

Összesen 7 db 160 literes zsák telt meg hulladékkal, ezeket elszállították, és az arra alkalmas anyag komposztálóba került.

Hirdetés

A társadalmi felelősségvállalás és a közösségért való tenni akarás újabb példáját valósította meg a Bajai Kossuth Kör öt tagja: szeptember 2-án a Kápolna utcai kis játszóteret hozták rendbe. Folytatták ezzel azt a tevékenységüket, amelynek keretében szeretnék komfortosabbá tenni a városi környezetet – olvasható a város honlapján.

A Kápolnás utcában főként nagy mennyiségű levélhulladékkal, de elvétve cigarettacsikkekkel is szembesültek az önkéntes takarítók. Összesen 7 db 160 literes zsák telt meg hulladékkal, ezeket elszállították, és az arra alkalmas anyag komposztálóba került. A felfrissített homokozóba itt is (ahogyan előzőleg a Székely utcában is) közös használatú játékok kerültek, amelyeket az önkéntesek árengedménnyel vásároltak meg a Szentistváni Műanyag bolttól, amely ezzel támogatta az akciót. Mivel a csikkhulladék arra utalt, hogy ezen a játszótéren gyakrabban fordulnak meg dohányzó emberek, a takarítók arra is gondoltak, hogy kihelyezzenek egy konzervdobozt, amely mostantól betöltheti a hamutartó funkcióját.

A teljes cikk Baja honlapján olvasható.

Bajajátszótérszemétszedés