2024.04.29, Hétfő
Táboroznak Dunafalván
Illusztráció: Pixabay

Táboroznak Dunafalván

baja.hu

2022.07.06. 19:29

A tábor egyik újdonsága, hogy ezúttal csaknem a teljes faluban szerveznek programokat.

Hirdetés

A két sikeres tanévzáró gálaműsor után sincs megállás a Duna Népzene Néptánc Tanodában: az intézményt támogató Duna Népművészeti Alapítvánnyal közösen idén is megtartják a már hagyományosnak számító Duna Népművészeti Tábort Dunafalván, a Florentia vendégházban, július 3-9. között – olvasható Baja honlapján.

Bár az alapvető célok és a megvalósítás formái sem változtak, az idei tábor néhány tekintetben mégis rendhagyónak számít – tájékoztatott Ölveczky Tamás, a Duna Népzene Néptánc Tanoda vezetője. – Idén különféle szervezési nehézségek miatt egy nappal rövidebb, azaz vasárnaptól szombatig tart a táborunk, de annál intenzívebben foglalkozunk a művészeti csoportok és a szólisták képzésével. Továbbra is autentikus vokális és hangszeres népzene, néptánc és kézműves foglalkozások adják a tábor szakmai programját, kiegészítve természetesen a táncházakkal, koncertekkel, előadásokkal. Bízunk abban, hogy a mintegy 160 résztvevő jól fogja érezni magát. A kisebbek számára a tábor napközis jellegű, őket este hazaviszik, a nagyobbak azonban kint is alszanak.

A tábor másik újdonsága, hogy ezúttal csaknem a teljes falut birtokba vesszük. A szakmai programok ugyan ezúttal is a Florentia vendégházban lesznek, a szállások azonban a lovardában vagy kiadó házakban lesznek, de többen udvarokban is sátoroznak, így az egész kicsit olyan lesz, mint a 90-es évek művészeti fesztiváljai. Az esti táncházas bulikat is a népházban tartjuk, és szeretettel várunk minden érdeklődőt – részletezte a tábor főszervezője.

 

A táborról további információk a város honlapján olvashatók.

Bajatábornyári táborművésztáborDunafalva