2024.04.19, Péntek
Mesevilág elevenedik meg Baján
Illusztráció: Pixabay

Mesevilág elevenedik meg Baján

baja.hu

2022.06.14. 17:09

A pályázatot évek óta meghirdetik az oktatási intézmények körében.

Hirdetés

Meseországban érezheti magát néhány pillanat erejéig, aki átsétál a bajai Tóth Kálmán téren, ahol öt planténerben helyi iskolás és óvodás gyerekek installációi csodálhatók meg. A kezdeményezéssel régi terv valósult meg, cél, hogy a gyerekek megtanulják megbecsülni és megóvni a szépséget – olvasható Baja honlapján.

Évek óta meghirdeti a Virágos óvodák – virágos iskolák pályázatát a helyi tanintézmények számára a Bajakert Nkft. és a Városvédő és Szépítő Egyesület. – Ezen alkalmakkor mindig megcsodáltuk, hogy a Magyarországi Németek ÁMK milyen szép installációkat készít az udvaron. Így jött az ötlet, hogy ezeket mutassuk meg közterületen is: idén a pályázati felhívással együtt küldtük ki a felkérést közterületi megvalósításra is, örömünkre öt intézmény élt is a lehetőséggel – tájékoztatta lapunkat Burszki Darinka, a Bajakert Nkft. ügyvezetője.

Dr. Cseh Béla, a Városvédő és Szépítő Egyesület elmondta: szervezetük egyik kiemelt programját képezi a tanintézmények virágosítása, mivel a növényekkel, virágokkal bőven ellátott környezetnek sokkal jobb a hangulata, és fejleszti a gyerekek esztétikai érzékét. – Fontos volt, hogy a gyerekek önállóan dolgozzanak, a saját elképzelés szerint, így a magukénak érzik, és birtokolni akarják a szépséget. Van ígéretünk arra, hogy jövőre is fel tudjuk kínálni nekik ezt a lehetőséget. Szerencsésnek tartom, hogy az iskolák is egyre többet foglalkozzanak a környezeti neveléssel, hiszen a gyerek a közös jövendőnket építik – fogalmazott az elnök.

 

Bajakertészetvirágoskert