2024.04.27, Szombat
Környezettudatos lesz a halfőző fesztivál
Illusztráció: Pixabay

Környezettudatos lesz a halfőző fesztivál

MTI

2022.06.26. 10:00

A fesztiválon re-pohárba lehet kérni az italokat, aminek az egyik nagy előnye, hogy kevesebb hulladékot képez. A pohár megtartható vagy visszaváltható, és minden italpultnál megtalálható lesz.

Hirdetés

Véghajrájába érkezett az idei halfőző fesztivál, amelyre július 8-9-én várják a vendégeket Baján, a városban erre az időpontra már nincsenek szabad szálláshelyek – olvasható Baja honlapján.

– Hónapok óta tart a szervezés, már a megvalósítási fázisban vagyunk, a kiépítéseket egyeztetjük. Hamarosan a városlakók is érzékelhetik, hogy közeleg a véghajrá, kikerülnek a molinók, plakátok, szórólapok. A közösségi médiában is számos megjelenés érzékelhető, készültünk egy hat részes beharangozó kisfilmmel is – tájékoztatott Némedi István, a Baja Marketing Kft. ügyvezetője.

Kiemelte: az egykori Interspar területén ezúttal is ingyenes parkolóval várják majd a látogatókat, külön helyeket biztosítva a mozgáskorlátozottak számára. Az asztalfoglalások sikeresnek bizonyultak: a Szentháromság térre ötszáz asztalt helyeznek ki, már mindnek van gazdája, a szervezők szerint azonban továbbra is érdemes regisztrálni, mert visszalépés esetén a megmaradó helyeket is kiosztják. Aki nem szeretne maga főzni, akár a főtéri, akár a Petőfi-szigeti halászcsárdában vásárolhat friss halászlét helyben fogyasztásra vagy elvitelre.

Némedi István azt is elmondta: az idei fesztivált a környezettudatosság jegyében szervezik, ennek több megnyilvánulási formája is lesz. – Az FBH-val való egyeztetés alapján a szigetre kihelyezünk egy újrahasznosítható-hulladék pontot, kérjük a rendeltetésszerű használatot. Lényegesen kevesebb műanyaghulladékra számítunk idén, hiszen sok más fesztiválhoz hasonlóan mi is készülünk re-pohárral, aminek az egyik nagy előnye, hogy kevesebb hulladékot képez. A pohár megtartható vagy visszaváltható, és minden italpultnál megtalálható lesz. Több italponttal készülünk, gyakorlott, fesztiválokon dolgozó személyzettel. A környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt kap az állatokkal való szocializáció is: a Pórázmentes Övezet kutyaiskola és a Jeromos Egyesület is kitelepül a helyszínre.

További részletek Baja honlapján olvashatók.

BajaBajai Halfőző Fesztiválhalfőző fesztivál