A gasztronómiai fesztivál vendégei a borzpörköltet és a konfitált kecskehúst is megkóstolhatták.
Idén hetedik alkalommal rendezték meg Nemesnádudvaron a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivált június 11-én, szombaton – olvasható Baja honlapján. Az eseményen a gasztronómiai programok mellett átadták Bács-Kiskun Megye önkormányzatának pincéjét is.
Helyi érdeklődőkkel és turistákkal telt meg Nemesnádudvar pincesora. A VII. Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztiválon ezúttal is különböző ínyencségeket kóstolhattak a látogatók a standoknál. A rendezvényen hazai és külföldi vadásztársaságok képviseltették magukat, akik az előző évek mintájára ismét borzpörkölttel készültek a vendégeknek, de konfitált kecskehúst és kemencében sült vaddisznót is választhattak az arra járók, mellé minőségi borokat kínáltak a kiállítók.
A fesztivál alkalmával a megye pincéjét is átadták a nyilvánosságnak. A nemzeti színű szalagot a közgyűlés képviselői és a település polgármestere vágta át. A felújított pincében a megye nyertes borai és pálinkái fogadták a résztvevőket.
A teljes cikk a város oldalán olvasható.
A számos helyi szervezetet mozgósító eseményen közel 1,5 millió forint gyűlt össze Ádi gyógyulására.
A magyar-román államhatár közvetlen túloldalán futó 33,7 kilométer hosszú, 2x2 sávos út felépítése hamarosan elrajtolhat.