2024.04.26, Péntek
Katasztrófavédelmi vetélkedőt szervezett az idén 150 éves Bajai Tűzoltóság
Illusztráció: Pixabay

Katasztrófavédelmi vetélkedőt szervezett az idén 150 éves Bajai Tűzoltóság

baja.hu

2022.05.01. 10:00

Tizenkilenc csapat vett részt az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen, amelyet általános és középiskolás kategóriában szerveztek meg.

Hirdetés

A Petőfi-szigeti helyszíneken a fiatalok alaposan számot adhattak rátermettségükről, felkészültségükről – olvasható Baja honlapján.

Ezúttal nem katasztrófát elhárítani érkeztek tűzoltó-, illetve rendőrautók a Petőfi-szigetre: mintegy 50 fiatal számára készítették elő a megmérettetés területét. – Idén 150 éves a bajai tűzoltóság. Ez alkalommal több ünnepi eseménnyel, rendezvénnyel is készülünk, ezek része a vetélkedő is. Tizenkilenc csapat fogadta el a meghívásunkat az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyre, amelyet általános és középiskolás kategóriában szerveztünk meg. Az állomásokon elsősorban nem elméleti tudásból kell számot adni, sokkal inkább az ügyesség, a logika, a rátermettség segít majd a fiataloknak megoldani a feladatokat – ismertette Gödön Sándor tűzoltó ezredes, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, aki a délelőtti eligazítót tartotta a versenyzőknek.

A teljes cikk a város oldalán olvasható.

Bajatűzoltóságversenykatasztrófavédelem