2024.05.03, Péntek
Jótékonysági bált szerveztek az állatokért Baján
Illusztráció: Pixabay

Jótékonysági bált szerveztek az állatokért Baján

baja.hu

2022.05.17. 15:25

Az állatvédő egyesület tagjai oktatási intézményekbe is ellátogatnak, hogy megismertessék a jövő generációját az állatokkal való helyes bánásmóddal.

Hirdetés

Rendhagyó esemény volt Baján a hétvégén: az önkormányzat jótékonysági bált szervezett, amelynek teljes bevételét a házi kedvenc kisállatok (kutyák és macskák) ivartalanítására ajánlotta fel. A begyűlt összeget fele-fele arányban kapja meg a Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület és az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület – olvasható a város honlapján.

Több mint száz állatbarát gyűlt össze május 14-én, szombaton a Turisztikai Központban, az állatvédelem ügyét kiemelten támogató jótékonysági bálon. Köszöntőjében Dudásné Kiss Virág, az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület elnöke felidézte: Baján 1903-ban alakult meg az első állatvédő egyesület, amely meghatározta a modern állatvédelem feladatait, a helyzet azonban az eltelt több mint száz év alatt sem változott túl sokat, az állatvédelem ma is mostohán kezet terület, a macskák helyzete pedig különösen aggasztó. – Amire most igazán szükség lenne, az az emberi hozzáállás, a cselekvő erő, az akarat. Sajnálatos módon még mindig túl sokan vannak azok, akik az állatokra pusztán tárgyként tekintenek, akik számára az állati élet nem érték, akik nem látják meg bennük Isten teremtményét, és akik azt gondolják, hogy büntetlenül megtehetnek velük bármit – hívta fel a figyelmet az állatvédő, arra kérve a bál résztvevőit, álljanak az állatvédelem ügye mellé.

A Jeromos Egyesület két elnöke, dr. Heiblné Cserba Erzsébet és Kübler Anikó felidézte: egy évvel ezelőtt vehették át az egykori bajai gyepmesteri telep működtetését. – Mindenkit arra buzdítunk, hogy látogassanak el hozzánk, ismerjék meg a munkát, amelyet az állatok érdekében végzünk. Nem feltétlenül kell kutyát hazavinni – persze, lehet! –, de lássák, hogyan élnek ott az állatok, hogyan próbáljuk a benti életüket minél komfortosabbá tenni, és mit teszünk az örökbeadásuk érdekében. Bízunk abban, hogy a városban és országos szinten is javulni fog a kóborkutya-helyzet, hiszen kijött az új állatvédelmi törvény, amelynek a betartatásában is reménykedünk – mondták a kutyamentők, akik maguk is (akárcsak a cicások) szívesen látogatnak el tanintézményekbe, elmagyarázni a jövő generációjának, miért fontos jól bánni az állatokkal.

A teljes hír a város honlapján olvasható.

Bajaállatvédelemjótékonysági bál