2024.04.20, Szombat
Tíz csapat mérkőzött a pályaorientációs vetélkedőn
illusztráció - Envato

Tíz csapat mérkőzött a pályaorientációs vetélkedőn

baja.hu

2022.04.09. 10:00

A tíz legjobb csapat került be a döntőbe, ahol már főként az volt a cél, hogy a jelenlévők jól szórakozzanak a játékos gyakorlatok és bemutatók közben.

Hirdetés

A víz világnapjához kapcsolódva szervezett három fordulós pályaorientációs vetélkedőt általános iskolások számára a Bajai Szakképzési Centrum. A döntőbe jutott tíz csapatot április 7-én várták a végső megmérettetésre a Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola dísztermébe – olvasható Baja honlapján.

Tizennégy évesen még nagyon nehéz meghozni egy olyan, jó esetben életre szóló döntést, mint a pályaválasztás – emelte ki a döntőn Éberné Mikó Margit, a Bajai Szakképzési Centrum pályaorientációs referense, a program szervezője. – A szakképzési centrum nagy hangsúlyt fektet a pályaorientációra, ezúttal a 6-7. osztályos diákokat szólítottuk meg. Szeretnénk segíteni a gyerekeknek abban, hogy megtalálják azt az ágazatot, ahol valóban jól érzik magukat, amelyben ki tudnak teljesedni, és nem pályaelhagyóként kezdik az életüket, hanem biztos alapokra helyezve – ismertette a rendezvény célját a szervező.

Mint mondta: a három részből álló vetélkedő első két fordulóját a covid helyzetre való tekintettel online formában valósították meg, itt a feladatok főleg a víz világnapja tematikájához kapcsolódtak. A tíz legjobb csapat került be a döntőbe, ahol már főként az volt a cél, hogy a jelenlévők jól szórakozzanak a játékos gyakorlatok és bemutatók közben. Senki sem távozott üres kézzel: a Bajai Szakképzési Centrum összes tagintézménye közreműködésével állították össze az apró ajándékokat tartalmazó csomagokat, az első helyezést elérő szeremlei csapat pedig egy tortának is örvendhetett.

További információ a város honlapján olvasható.

Bajavetélkedőpályaorientáció