2024.04.20, Szombat
Kerékpárokat kaptak a nehéz sorsú tanulók
illusztráció - pixabay

Kerékpárokat kaptak a nehéz sorsú tanulók

baja.hu

2022.04.25. 16:29

A használt kerékpárokat a klub költségén szervizelték.

Hirdetés

Ismét gyerekek a haszonélvezői a Rotary Club Baja újabb jótékonysági akciójának: a Kerekezzünk az egészségünkért, kerekezzünk a jövőnkért! gondolat jegyében fogant kezdeményezés során használt, de felújított kerékpárokat adtak át iskoláknak, a nehéz sorsú tanulók részére – olvasható Baja honlapján.

Tizennyolc kerékpár sorakozott a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet sportpályája mellett április 21-én, csütörtök délelőtt. Az intézmény mellett jelen voltak a felsővárosi Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai telephelye (kiscsávolyi iskola) képviselői, mindhárom tanintézmény egyenként hat biciklivel gazdagodott.

Lovretity Zoltán, a Rotary Club Baja regnáló elnöke köszöntőjében elmondta: három olyan iskolát választottak ki a program kezdéséhez, amelyekkel régi kapcsolatban állnak, többször nyújtva már különféle támogatást számukra. Jelen esetben a klubtagok használt kerékpárokat gyűjtöttek össze, ezeket a klub költségén szervizelték – a Dózsa György úti kerékpár szerviz vállalta, hogy térítésmentesen elvégzi a munkát –, az Oltványi utcai Gyerekcikk bizományi pedig igen kedvezményes áron tudott hozatni használt, de már felújított bicikliket. Az ilyen módon egybegyűlt járműveket vehették át a kedvezményezett iskolák, egy-egy láthatósági mellénnyel kiegészítve.

A teljes cikk Baja oldalán olvasható.

BajakerékpárRotary Club Bajajótékonyság