2024.04.20, Szombat
Részletek a Halfőző Fesztiválról
Bajai Halfőző Fesztivál/ Facebook

Részletek a Halfőző Fesztiválról

baja.hu

2022.03.20. 10:00

A rendezvény történetében először fordul elő külföldi sztárvendég,

Hirdetés

Tájékoztatást nyújtott az önkormányzat és a Baja Marketing Kft.: a XXV. Bajai Halfőző Fesztivál július 8-9-én változatos programokkal és megújult arculattal várja a helyieket, környékbelieket, a hazatérőket és a távolabbról érkező vendégeket.

A március 16-án, szerda délelőtt a Turisztikai Központban megtartott sajtótájékoztatón elhangzott: a közösségi médiában többen próbáltak már hamis oldalakkal jelentkezni az esemény kapcsán, ezzel kapcsolatban a szervezők elmondták, megtették a szükséges jogi lépéseket, a releváns információkat pedig a Bajai Halfőző Fesztivál hivatalos oldalon teszik közzé folyamatosan.

Némedi István, a Baja Marketing Kft. ügyvezetője elöljáróban kiemelte: a bajaiak kedvenc rendezvénye mindig és ingyenes volt, és az is marad, a hozzá csatlakozó DJ-fesztiválra azonban idén is – ahogyan az előző években is – más díjszabás vonatkozik.

Az önkormányzat nevében Bozár Renáta nemzetközi kapcsolatok és protokoll referens elmondta: mindenki számára öröm, hogy két év kihagyás után ismét meg lehet rendezni Baja tradicionális gasztrokulturális eseményét, ez idő alatt azonban a világ sokat változott, és a szervezés is újratervezést igényelt.

Idén élesebben válik szét a népünnepély és a fesztivál jellege. A Szentháromság teret szeretnék családias hangulatban fenntartani a bajaiak számára, itt lehet majd asztalokat foglalni – akinek hosszú évek óta itt van az asztala, idén sem kell lemondania a helyéről –, aki nem szeretne maga főzni, ellátást is kérhet a halászcsárdáktól, a színpadon pedig a fővendég Pataky Művek és Pataky Attila koncertje után visszafogottabb muzsika, helyi, illetve környékbeli zenekarok táplálják majd a jó hangulatot. Az igazi fesztiválhangulatról a Petőfi-szigeti színpad fellépői gondoskodnak: Némedi István kiemelte, a rendezvény történetében először fordul elő külföldi sztárvendég, Dr. Alban személyében. Ugyancsak a szigeten kap helyet a rock sátor, ahol pénteken és szombaton este is várják a keményebb műfaj kedvelőit (The Berries, Crazy Little Queen, Bad Times, Metal Daze).

Bővebb információ a város oldalán olvasható.

Bajabajai halászléBajai Halfőző Fesztiválhalfőző fesztivál