2024.03.29, Péntek
Retró játékkiállítással nyílna meg Baja új kiállítótere
illusztráció - pixabay

Retró játékkiállítással nyílna meg Baja új kiállítótere

baja.hu

2022.02.27. 10:00

Diafilm-vetítéseket és egyéb kiscsoportos foglalkozásokat is szerveznének.

Hirdetés

Új kiállítótérrel gazdagodik hamarosan Baja: a február 24-i képviselő-testületi ülésen sürgősségi napirendi pontként tárgyalták és fogadták el a Tourinform Iroda mellett lévő két, jelenleg kihasználatlan irodahelyiség hasznosításának tervét – olvasható a város honlapján.

A Szentháromság tér 11. sz. alatt található, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő földszinti ingatlan helyiségei paktumirodaként működtek, jelenleg azonban üresen állnak. A tervek szerint a két helyiségben időszakos kiállításokat rendeznének be a Tourinform Iroda munkatársai.

Schӓfer Andrea, a Bajai Turisztikai Nkft. igazgatója elmondta: többször egyeztetett Nyirati Klára polgármesterrel arról, hogyan lehetne hasznosítani a helyiségeket. – Úgy gondoltuk, évente újabb és újabb időszakos kiállítást rendeznénk be, egyfajta időutazásként. Az első tárlat témája: retró játékok. Bizonyára mindenki tapasztalja, hogy ismét divatba jött a retró, az 1950-80-as évek használati tárgyai. Elsőként gyermekjátékokból szeretnénk berendezni egy kiállítás, ehhez várjuk a felajánlásokat a lakosságtól, gyűjtőktől. A tárgyakat természetesen csak kölcsönözni szeretnénk, bízva abban, hogy sok minden lapul a padlásokon, amit esetleg szívesen megmutatnának tulajdonosaik a szélesebb közönségnek is. Az első kiállítást a gyermeknap keretében nyitnánk meg. A tervek szerint minden év elején meghirdetjük a következő tematikát, így lesz idő összegyűjteni a tárgyakat – részletezte az ügyvezető.

Hozzátette: a kiállítótér nyitva tartási idejét a Tourinform Irodáéhoz igazítják majd. Terveznek diafilm-vetítéseket, egyéb kiscsoportos foglalkozásokat is, mindezt jelképes belépődíj fejében.

További információ a város honlapján olvasható.

Bajakiállításkultura