2024.03.29, Péntek
Eredményes volt az állatorvosi ügyelet Baján
illusztráció - pixabay

Eredményes volt az állatorvosi ügyelet Baján

baja.hu

2022.02.12. 10:00

Az igénylők gyakorlatilag kitöltötték a teljes munkaidőt.

Hirdetés

Fegyelmezetten és a szerződésben foglaltaknak megfelelően vették igénybe a kisállattartók a február elején beindult állatorvosi ügyeletet – olvasható Baja honlapján.

Az első hétvége máris eseménydúsnak értékelhető, az igénylők gyakorlatilag kitöltötték a teljes munkaidőt, és az esetek döntő többségében telefonon bejelentkeztek a vizsgálat előtt – ismertette dr. Tálas László állatorvos, aki a bajai kollektívát összefogta a szervezésben, az első ügyeleti időszak után pedig azonnal konzultált dr. Nagy Sára Nauzika állatorvossal, aki két napig állta az aggódó gazdik rohamát.

Az ügyelet beindulását a bajai állatvédők is örömmel nyugtázták. – Számunkra igen jó hír a hétvégi ügyelet. Nemcsak az állatotthonban élő kutyák miatt, de a segítségre szoruló talált kutyák esetében sem mindegy, hogy hová lehet vinni őket. Nagyon sokan hívnak bennünket ilyen kérdéssel, megnyugtató érzés, hogy helyben van a segítség, ha szükség van rá – ismertette Kübler Anikó, a bajai ebrendészeti telepet is működtető Jeromos Természetvédő és Állatmentő Egyesület társelnöke.

Bővebb információ Baja weboldalán olvasható.

Bajaállatorvos