2024.04.24, Szerda
Egy év kihagyás után ismét megszervezték Baján a Maszkajárást
Illusztráció, pixabay.com

Egy év kihagyás után ismét megszervezték Baján a Maszkajárást

baja.hu

2022.02.28. 17:14

Egy év kihagyás után ismét megszervezték a bajai Maszkajárást, melynek mindig is az öröm, a mulatság, a zene volt a farsangi hagyomány lényege.

Hirdetés

A télből, a járványhelyzetből, a reménytelenségből is elegük lehet már az embereknek, ez is igazolhatja a Maszkajárás iránt megnyilvánuló nem csekély érdeklődést.

A kisgyermekes családok február 26-án, szombaton már délelőtt kilátogattak a Szentháromság térre, örömmel kapcsolódva be a programokba, és a mulatságnak este sem akart vége szakadni - olvasható Baja honlapján.

Leginkább a felszabadultság érzése jellemezte az idei, egy év kihagyás után ismét megszervezett Maszkajárást, amelynek célja, hogy a különböző nemzetiségek képviselői együtt mulassanak, felidézve az alvégi bunyevácok régi néphagyományát.

A délelőtti órákban főként a kisgyermekes családok vették birtokba a teret. Népi fajátékokat próbálhattak ki, Horváth Rita bőrdíszműves jóvoltából bepillanthattak a kismesterség titkaiba, Bondor Zsuzsa vezetésével pedig szélvédett helyen, a Bácskai Kultúrpalota aulájában kézműves foglalkozáson vehettek részt.

Itt sajtos dobozból készültek zajkeltő eszközök (szigorúan az újrahasznosítás jegyében!), de szépséges, fátylas álarcokat is készíthettek a gyerekek, és kifesthették a maszkajárás négy fő alakját. Közben a téren Páli Noémi, a Bunjevacka Zlatna Grana Egyesület alelnöke bunyevác táncot tanított, majd Csurai Attila tanítványai lepték el a színpadot, tamburamuzsikával szórakoztatva a népes közönséget.

További információ a város honlapján olvasható.

BajaBajafarsangmaszkajárás