2024.04.18, Csütörtök
Háromszázmillió forintot fordíthat fejlesztésre a bajai kórház
illusztráció - pixabay

Háromszázmillió forintot fordíthat fejlesztésre a bajai kórház

MTI

2022.01.15. 10:00

A fejlesztés részeként a diagnosztikai épület harmadik emeletén létrehoznak egy gasztroenterológiai vizsgálót és vásárolnak egy endoszkópos műszert is.

Hirdetés

Korszerű gasztroenterológiai vizsgálót alakíthat ki és a betegségek korai felismerését szolgáló eszközöket vásárolhat a Bajai Szent Rókus Kórház mintegy 300 millió forint pályázati forrásból - közölte az intézmény főigazgató-főorvosa kedden az MTI-vel.

Tóth Gábor elmondta: a napokban megkezdődnek a fejlesztés előkészületei. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán elnyert összegből egyrészt korszerűsítik a kórház eszközparkját, másrészt épületátalakítási munkákba kezdenek - tette hozzá.

A tervek szerint beszereznek egy úgynevezett Spekt-Izotóp készüléket, amely a régebbi berendezésekhez képest sokkal kevésbé terheli meg a beteg szervezetét, illetve rendkívül átfogó képet nyújt például a pajzsmirigy, a nyirokcsomók és a csontszerkezet problémáiról.

Az eszközzel végzett vizsgálatok segítséget nyújtanak a szívproblémák és egyes daganatos betegségek feltárásában is. A berendezés használatához ugyanakkor egy kezelőt is ki kell alakítani - tudatta az intézményvezető.

A főigazgató-főorvos hangsúlyozta: a fejlesztés részeként a diagnosztikai épület harmadik emeletén létrehoznak egy gasztroenterológiai vizsgálót és vásárolnak egy endoszkópos műszert is. Tóth Gábor kiemelte, hogy az új műszerekkel a korábbinál több vizsgálatot végezhetnek majd, így kevesebb betegnek kell igénybe vennie a fekvőbeteg-ellátást.

BajaBajai Szent Rókus Kórházegészségügyegészségügyi beruházás