2024.03.29, Péntek
Adományokból bővül az iskolakönyvtár Baján
illusztráció - pixabay

Adományokból bővül az iskolakönyvtár Baján

baja.hu

2022.01.17. 13:57

Az iskola aulájában elhelyezett karácsonyfára némi pénzadomány ellenében helyeztek díszeket a diákok és tanárok.

Hirdetés

Adni jó! elnevezésű karácsonyi jótékonysági kampánya keretében idén az iskolakönyvtár gyarapítását tűzte ki célul a Bajai III. Béla Gimnázium közössége. A befolyt mintegy 60 ezer forintból olyan könyveket vásárolnak, amelyeket a diákok választhatnak ki – olvasható Baja honlapján.

Először 2019 adventjén fogalmazta meg az ötletet Döményné Dobosi Lejla némettanár, hogy az iskola aulájában elhelyezett karácsonyfára némi pénzadomány ellenében helyezzenek díszeket diákok és tanárok, a begyűlt összeget pedig fordítsák valamilyen jótékony célra. Akkor 56 ezer forint jött össze, amelyet Mikó Dominik gyógykezelésére ajánlottak fel.

A következő évben a pandémia mindent felülírt, 2021-ben azonban ismét lehetett közösségi karácsonyfát díszíteni. – Bárdos Roberta munkaközösségi tag felvetette, a szülői munkaközösség pedig jóváhagyta, hogy az összeget ezúttal az iskolakönyvtár fejlesztésére fordítsuk.

Végül igen szép összeg, 60 ezer forint jött össze, ezt fogjuk elkölteni – tájékoztatta lapunkat Fébó-Goretich Blanka, az iskola könyvtárosa, aki azonban nem szeretne maga dönteni arról, milyen olvasnivalót szerezzen be.

Bővebb információ a város honlapján olvasható.

 

Bajakönyvtárkultura