2024.04.25, Csütörtök
Gyermekvédelmi konferenciát tartottak Baján
Fotó: Horváth Dávid/baja.hu

Gyermekvédelmi konferenciát tartottak Baján

baja.hu

2021.11.17. 15:09

Az eseményen a koronavírus járvány okozta pszichés következmények kerültek fókuszba.

Hirdetés

Gyermekvédelmi konferenciára hívta az ágazat dolgozóit – óvónőket, tanítókat, tanárokat, védőnőket és szociális munkásokat – a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A szakmai rendezvényt egy év kihagyás után tudták ismét megszervezni a jelzőrendszer tagjai számára – olvasható Baja hivatalos honlapján.

A városháza díszterme adott otthont november 15-én, hétfőn a konferenciának, amelynek keretében a szakma különféle szegmenseibe tekinthettek be az egybegyűltek, akiket Boussoussou Ágota intézményvezető üdvözölt.

Mint elmondta: ezúttal a koronavírus járvány okozta pszichés következmények kerültek fókuszba, mivel a veszélyhelyzet időszaka nagyon megterhelte a gyermekeket, felnőtteket. – Megváltozott körülményekhez kellett alkalmazkodni, lehetetlen helyzetek alakultak ki, a családok bezárva éltek, az iskolák, óvodák nem fogadhatták a gyermekeket: mindezek a körülmények felértékelték a pszichológusok, pedagógusok, de minden, gyermekekkel foglalkozó szakember munkáját. Mindenkire nagyobb teher és felelősség hárul és hárul jelenleg is – ismertette az intézményvezető.

Bővebb információ a város honlapján olvasható.

 

 

Bajagyermekvédelemkonferencia