2024.04.25, Csütörtök
A klímaváltozásra hívja fel a figyelmet a bajai kortárs írónő: immáron a hatodik regényével debütál Papp Dóra
Képek: Illusztráció, pixabay.com, facebook.com/pappdoraofficial

A klímaváltozásra hívja fel a figyelmet a bajai kortárs írónő: immáron a hatodik regényével debütál Papp Dóra

bacsmegye.hu, lira.hu

2021.11.13. 09:00

Már a legtöbb könyvesboltban megtalálható a novemberben megjelent és átdolgozásra került romatikus-fantasy műfajú Helena-trilógia befejező része.

Hirdetés

Már kapható a könyvesboltokban Papp Dóra, a bajai ifjúsági regényszerző hatodik regénye, az Interferencia - Helena-trilógia befejező része a Ciceró Könyvstúdió gondozásában - tudtuk meg a szerző, lapunkhoz eljuttatott információiból.

Az írónő facebook bejegyzésében is beszámolt az örömhírről: teljessé vált a könyvsorozat, a Helena-trilógia harmadik kötete novemberben jelent meg a könyvesboltokban. Hozzátette, a mű elkészítése egyaránt jelentett számára kikapcsolódást, meglepetést és kihívást is.

A romatikus-fantasy műfajba sorolható trilógiában egy tizennyolc éves, természetfeletti képességekkel megáldott lány, Helena sorsát követhetjük végig. A sorozat végig kíséri a lány lelki fejlődését, akit kezdetben "vérszomjas gyilkosként" ismerhet meg az olvasó, ám végül az igaz szerelemre rátalálva teljesen megváltozik. A fordulatokban és rejtélyekben bővelkedő történet immáron harmadik a részében bontakozik ki a fantasy témájú könyvek rajongói számára.

A fiatal szerző regényei eddig már több utánnyomást is megértek, művei pedig nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében.

 

Fotó: facebook.com/pappdoraofficial

 

2019-ben az év legjobb ifjúsági könyve díjával jutalmazták

Rövidebb prózai és lírikus műveit követően fiatalon, tizenhét éves korában kezdett bele Helena c. trilógiájának megírásába, amely három kötete a Fénytörés, a Szabadesés, valamint az Interferencia.

A bajai származású szerző már korán felismerte magában az irodalom iránti rajongást. Kiskora óta színes irodalmi és zenei közeg vette körül, ami arra inspirálta, hogy tinédzser évei közepén tollat ragadjon. Első írásai a gimnáziumi lapban jelentek meg.

A Bolyongó című könyve 2019-ben elnyerte a Magyar Gyerekkönyv Fórum diákzsűrijétől "Az év legjobb ifjúsági könyve" díjat, valamint bekerült az UNICEF Magyarország olvasást népszerűsítő, "Szívünk rajta" elnevezésű programjába is.

A kortárs író fontos pártfogója a környezetvédelemnek, ebből kifolyólag a most megjelent, átdolgozott Helena-trilógia befejező részének cselekménye a klímaváltozás köré szövődik. Művei megalkotásában többek között olyan írók inspirálták, mint J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling, Neil Gaiman vagy Gerard Way, akiket kedvenc írói között tart számon az írónő - derül ki a lira.hu információiból.

A megjelenés kapcsán személyes találkozóra is lehetőség nyílik Papp Dórával: november 27-én, szombaton könyvdedikáláson vehetnek részt az olvasók a budapesti Líra Fókusz Könyváruházban.

BajaBajaíróirodalomkönyvkiadáskönyvbemutatóművészet