2024.03.29, Péntek
Az utóbbi időszak eredményeiről osztottak ki elismeréseket Baján
Illusztráció, pixabay.com

Az utóbbi időszak eredményeiről osztottak ki elismeréseket Baján

baja.hu

2021.10.01. 16:28

Az utóbbi időszak ismét hozott olyan eredményeket, amelyekre méltán lehetnek büszkék a bajaiak.

Hirdetés

Az utóbbi időszak ismét hozott olyan eredményeket, amelyekre méltán lehetnek büszkék a bajaiak. A hagyományoknak megfelelően, ennek értelmében köszönétsekkel kezdődött a szeptember 30-i képviselő-testületi ülés - olvasható a baja.hu-n.

Nemrég vette át a bajai Eötvös József Főiskola tanévnyitó ünnepségén 60 éve szerzett tanítói diplomájának gyémánt fokozatú díszdiplomáját Antal István Gábor zenepedagógus, karvezető.

A méltatás során kiemelték gazdag életpályájának főbb állomásait a sükösdi általános iskolától a tanítóképzőig, ahol a mávészeti-nevelési tanszéken tanított. Jelen alkalommal a Szegedi Egyetem megbízásából 50 éve kiadott tanári diplomájának arany díszdiplomáját vehette át Nyirati Klára polgármestertől és az alpolgármesterektől.

Az elismerés a városé

Néhány hete érkezett az örömteli hír: a bajai halászléfőzés élő hagyománya a szellemi kulturális örökségünk része lett.

A minősítéshez szükséges pályázatot a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete (BHBE) készítette és nyújtotta be még 2020-ban, együttműködésben Baja város önkormányzatával, valamint a Bajai Halászléfőző Lovagrend támogatásával.

A méltató kiemelte: külön elismerés illeti Fejes Anitát, a BHBE tagját, aki mindvégig gondozta a tudományos igényességgel megírt pályázatot, valamint Martonosi Attilát a háttéranyagok és a pályázathoz szükséges film biztosításáért.A város jelképes ajándékait ez alkalommal Fejes Anita képviseletében édesanyja, Rideg Veronika, valamint Martonosi Attila és Horváth László, a Bajai Halfőző Bajnokok Egyesületének elnöke vette át. Utóbbi – megköszönve a város támogatását – elmondta:

"az elismerés a városé, a városi embereké, ezért arra fogják kérni a helyi értéktár bizottság tagjait, hozzanak döntést arról, hová helyezzék el a bekeretezett oklevelet, hogy azt minél többen láthassák."

Bajabajai halászléelismeréshagyományőrzésünnepség