2024.03.19, Kedd
Új, körpályás csomópontot adtak át Baján
Fotó: baja.hu / Kelemen Áron

Új, körpályás csomópontot adtak át Baján

baja.hu

2021.09.10. 15:12

Egyrészt biztosítja a komfortos közlekedést, másrészt közösségi térként is funkcionálhat.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 2-án Baján az átépített Jelky teret. – A körpályás csomópont és a megújult környezet otthonosabbá tette a várost – mondta Schanda Tamás miniszterhelyettes. – A körpálya kisebb átmérője 60 méter, a nagyobb 100 méter, a hossza pedig 280 méter. Kilenc akadálymentesített gyalogátkelő, 5 helyen átvezetett kerékpárút, 24 parkoló a Tóth Kálmán utcában, játszótér és okospad, 110 fa és 8000 cserje 18000 négyzetméteren – sorolta az új elemeket. Hozzátette: összetett beruházás, mely révén kényelmesebb a közlekedés az itt élőknek, továbbá csökken az átmenő forgalom. A sok zöld pedig szebbé és egészségesebbé teszi a környezetet.

– Elkészült a Jelky téri körpálya – jelentette be Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője. – Az előző ciklusokban is valamennyi önkormányzati vezetés fontosnak vélte ezt a fejlesztést, ezért is állt mellé a kormány és támogatta 1,3 milliárd forinttal, Baja fejlődését segítve. Végre ismét tisztaság és rend van a Jelky téren. Vigyázzunk rá, hiszen nekünk épült! Köszönöm az építkezés idején tanúsított türelmet, a beruházás eredménye a jobb közlekedés és egy új közösségi tér.
Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója kiemelte: Baja emblematikus pontja újult meg. Mint mondta: korszerű, komfortos csomópont a közlekedésben, továbbá a Jelky-szobor két oldalán víztakarékos díszmedencék létesültek és a környezet is megújult. A Jelky-szobor a helyén maradt, mintegy utat mutatva a tervezőknek és a kivitelezőknek. A tervezett fejlesztések között megemlített a Baja és Pörböly közötti útszakaszt, valamint a déli elkerülőutat.
Az ünnepélyes szalagvágást követően átadták a körforgalmat a közlekedőknek. Az 1,3 milliárdos beruházás pontos neve: Baja, Jelky tér 51. és 55. számú főutak csatlakozásánál körpályás csomópont megvalósítása.
forrás: baja.hu/Géczy Zsolt

BajaBajaJelky térkörforgalom