2024.04.24, Szerda
Baja: fakérgen szedhetik majd a lábukat
Illusztráció: Pixabay

Baja: fakérgen szedhetik majd a lábukat

mti

2021.07.01. 14:30

Rekreációs célú szabadtéri sportparkokat hoznának létre a város több pontján, a Petőfi-szigetre pedig fakéreg borítású, közel 3 kilométeres futópályát terveznek, derült ki a szabadidősport létesítmények fejlesztésről készített, és a városatyák legutóbbi ülésén elfogadott dokumentumból.

Hirdetés

Eszerint ebbe a körbe sorolható a kerékpárutak bővítése, valamint összekötésük, ami a bajaiak és a városba érkező turisták közlekedésének biztonságát növelné. A szociális és városüzemeltetési bizottságnak a képviselők bevonásával az év végig kell elkészítenie a városrészek fejlesztési tervét, míg a szigetkerülő pálya nyomvonalát az árvízvédelmi töltés terveivel és egyéb körülményekkel november végéig kell összhangba hozni, közben a mindezeket segítő pályázati lehetőségeket is keresik.

Csubákné Besesek Andrea önkormányzati képviselő (FIDESZ-KDNP) szerint öröm, hogy városrészi fejlesztések is szóba kerülnek, korábban már pályázott sportparkok létesítésére az önkormányzat, akkor a jelenlegi előterjesztésben említett helyszínek – például a Csalogány, Dömötör, Meggyfa utca – szerepeltek a tervekben. A képviselő ugyanakkor a futópálya kapcsán fájó eseményként említette, hogy az önkormányzat lemondott az ilyen célra elnyert 35 millió forintról. Nyirati Klára polgármester erre válaszolva kifejtette, hogy akkor 1 kilométeres pálya megépítéséről volt szó, ami a közvilágítás kiépítésével 150 millió forintba kerül volna, ehelyett a döngölt fakéregből létesítendő, csaknem 3 kilométeres pálya maximum 30 milliós költséggel jár. Ennek a lehetőségnek a feltárásában és véleményezésében Kenyeres Zoltán és a Mogyi által támogatott sportolók is a város segítéségére voltak. A polgármester az üzletembert idézve úgy fogalmazott: kevés pénzből jó dolgokat véghez vinni számít nagy tettnek.

BajaBajapark