2024.04.26, Péntek
Sárkányok a Sugón
Sokan beneveztek az évadnyitó versenyre, amely jó hangulatban zajlott a Sugovicán Fotó: Horváth Dávid/baja.hu

Sárkányok a Sugón

baja.hu/Baja TV

2021.06.02. 11:02

A szervezés szuper volt, de a versenyzés is jól ment a sárkányhajó bajnokságon.

Hirdetés

 

Baján rendezték május 29-én, szombaton a X. Sárkányhajó Országos Bajnokságot. A versenyre az ország szinte minden pontjáról érkeztek csapatok, hogy a hosszú kihagyást követően összemérjék tudásukat versenytársaikkal. A hazai rendezésű viadalon több futamban is szurkolhattunk bajai hajóegységeknek.

Az évadnyitó versenyen számos korosztályban lehetett nevezni, U18-tól egészen a senior kategóriáig indítottak futamokat. A 4000 és 8000 méteres számokban a férfi és a női 10 és 20 fős legénységgel szerepeltek. A Sugó Sárkányhajó Club10 fős legénysége Ódor Tibor vezetésével Premier Open 4 kilométeren lecsúszott az éremről, de a kitűzött eredménty elérték. – Fiatal csapattal indultunk, sok tag hiányzott betegség miatt. Az újoncokkal is teljesítettük elvárásainkat.

A Bajai Spartacus SC sárkányhajó ezúttal technikai okok miatt nem nevezett, de a tolnai klubbal, vegyes csapatokkal szerepeltek a tornán. Érmeket is szereztek több számban, mondta el Márton Mihály. Így például a lányok másodikak, míg a fiúk harmadikak lettek Premier 20-asban.

A záróünnepségen Nyirati Klára polgármester kitért a sportág fontosságára, megköszönve a bajai klub szervezőmunkáját.

BajaBajasárkányhajó