2024.03.19, Kedd
Nyáron is lehet szakmát tanulni Baján
baja.hu-Fotó: Kelemen Áron

Nyáron is lehet szakmát tanulni Baján

baja.hu

2021.06.17. 15:22

A Bajai Szakképzési Centrum számos szakmában kínál képzést és oktatást felnőttek számára. A kínálatban mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, a tanulási folyamat pedig akár munkahely vagy család mellett is végezhető.

Hirdetés

Aki tanulni akar, nálunk minden segítséget megkap! – hangsúlyozta Ézsi Zsuzsanna, a BSzC felnőttképzési és szakképzési referense, ismertetve a hamarosan kezdődő képzéseket. – Nyár folyamán vállalkozási mérlegképes könyvelő, pedagógiai munkatárs–pedagógiai asszisztens, valamint élelmiszereladó ágazatban indulnak a képzések. A vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés június végén indul, 1020 órás, kicsit több, mint egy éves folyamatról van szó. A három hónapos élelmiszereladó képzés július elején indul, míg a pedagógia munkatárs képzés hosszabb: összesen 1100 óra, de figyeltünk arra, hogy egy év alatt elvégezhető legyen, így 2022. június 22-ig véget ér. Ez azért fontos, mert ha valaki tovább szeretne tanulni ugyanezen ágazatban, a képzést elvégezve plusz pontot vihet magával – részletezte a referens.

A centrum öt iskolájában szeptemberi kezdéssel is rengeteg képzés kezdődik megfelelő létszám esetén, érdeklődőből azonban többnyire nincs hiány. – Általános ápoló, CNC programozó asztalos, villanyszerelő, fodrász, hegesztő, rendészeti őr, szakács, pénzügyi és számviteli ügyintéző, pincér, autószerelő, államháztartási könyvelő, élelmiszereladó, falusi turizmus szolgáltató, munkavédelmi előadó, számítógépes adatrögzítő, személy- és vagyonőr, személyi edző, vállalkozási mérlegképes könyvelő: csak néhány a nálunk elsajátítható szakmák közül. A szakmai képzések rövidebbek, három hónaptól egy évig tarthatnak. Azt tapasztaljuk, vonzó, hogy az új szakképzési rendszerben két szakma és egy képzést teljesen ingyenesen elvégezhet bárki. Az oktatás esti munkarendben folyik, tehát délután, akár munka után is végezhető. valamint igen nagy hányadban digitális az oktatás, ami szintén megkönnyíti a folyamatot – ismertette a referens. Újdonságként kiemelte, hogy a szeptemberi kezdésű oktatásokra jelentkezők idén már diákigazolványt is kapnak. – Jelentkezési a honlapunkon található online űrlap kitöltésével lehet, minden jelentkezővel felvesszük a kapcsolatot, ismertetjük a bemeneti feltételeket. A jelentkezés április óta folyamatosan tart – összegezte Ézsi Zsuzsanna. Hozzátette: a három nyári képzésre minél előbb várják a jelentkezőket, mivel az oktatás már a következő hetekben megkezdődik.

BajaBajaBajai Szakképzési Centrum