2024.04.26, Péntek
Óvatos újrakezdés a Bajai Fiatalok Színházában

Óvatos újrakezdés a Bajai Fiatalok Színházában

baja.hu/Sándor Boglárka

2021.05.09. 15:35

Ha visszafogottabb formában is, de lassan újrakezdi működését a Bajai Fiatalok Színháza. Nagy terveket egyelőre nem dédelgetnek, de – igazodva a lehetőségekhez – néhány produkció azért várható a jövőben – tájékoztatott Ottmár Attila művészeti vezető.

Hirdetés

– A középiskolások is visszatérnek az intézményekbe május 10-én, hétfőn, ezért mi is visszahívjuk a tanév végéig hátra lévő egy hónapra a színistúdiós növendékeinket, akik már nagyon várják a találkozást. Az ősszel megszokott órarend szerint folytatjuk a munkát, és bár nem lehetünk túlzottan produktívak ebben a rövid időszakban, azért jó lesz ismét együtt játszani, kicsit összerázni a csapatot, a táncosokkal pedig folytatni tréningezést. A szokásos évzáró vizsgaelőadásokat értelemszerűen idén sem tudjuk megtartani, hiszen alig voltak óráink a felkészüléshez – ismertette a társulatvezető.

Nyárra már meghirdették a musicaltábort: az első turnus (8-13 évesek) június 28. – június 4. között, míg a második (13 év felettiek) július 12-18. között várja az érdeklődőket. Mindezek mellett jelenleg egyetlen nyári fellépésre készülnek, a Duna-parti zenés esték keretében. – Nagyra becsüljük a Halászati Miniskanzent működtető Bajai Hajómalom Egyesület és Palik Vera munkáját, és már régóta készülünk arra, hogy a skanzen területén kulturális rendezvényt valósítsunk meg. Úgy gondolom, még mindig sokan vannak, akik sosem jártak ott. A Duna parti zenés esték bevételének fele az egyesületet, a másik része pedig a fellépő bajai művészeti csoportot támogatja, ez utóbbiak ugyanis szintén jelentős bevétel kieséssel számoltak az elmúlt egy évben – részletezte Ottmár Attila. A Bajai Fiatalok Színháza július 9-én a musical műfaj egyik legnépszerűbb szerzője, Andrew Lloyd Webber szerzeményeiből összeállított válogatással lép fel a Sugovica partján.

Októberben (9-10-én) az elmaradt jubileumi gálaestet szeretnék pótolni a városi színházteremben (a társulat fennállásának harmincadik évfordulója ünneplésére), azt megelőzően pedig még szeptemberben terveznek egy jótékonysági duett-koncertet a Bácskai Kultúrpalotában.

BajaBajaszínház