2024.07.27, Szombat
Megtette kötelességét a bajai májusfa
Illusztráció: Pixabay

Megtette kötelességét a bajai májusfa

baja.hu/Sándor Boglárka

2021.05.31. 11:04

A városi gyereknap méltó lezárásaként kicsik és nagyok együtt táncolták ki a májusfát a városháza udvarán megtartott mulatság keretében.

Jelen járványügyi intézkedések értelmében idén nyáron a Nemzetek tánca sorozat átkerül a városháza udvarára, ennek egyfajta főpróbájaként ropták a magyar, főként bácskai táncokat május 30-án este a Danubia Tamburazenekar muzsikájára, Kis Zoltán táncpedagógus-koreográfus útmutatása mellett. Hogy az egybegyűltek minél nagyobb kedvet kapjanak a csatlakozásra, Farkas Éva táncpedagógus népviseletbe öltözött tanítványai (a Liszt AMI néptánc tanszakos növendékei) vezették a sort, a körbe pedig lassanként beálltak a nézelődők is.

A májusfa sem maradt árván: a táncosok egy rövid időre körbevették, míg Nyirati Klára polgármester a gyermeknapra és az enyhülő intézkedésekre reflektálva mondott köszöntőt, kiemelve: minden napnak le kell szakítani a virágát. – Ma már végre lehetett örülni, talán visszakaphatjuk lassan a megszokott életünket. Újra megtanuljuk értékelni, hogy együtt lehetünk – hívta fel a figyelmet a városvezető, biztatva a fiatalokat: élvezzék a bajai nyár nyújtotta lehetőségeket, hiszen számos izgalmas rendezvény készül a következő időszakban. A köszöntő szavakat újabb körtánc követte a májusfa árnyékában, majd a mulatság a városháza udvarán folytatódott.

BajaBajamájusfa