2024.04.23, Kedd
Kikötő létesülhet: bérleti szerződést kötöttek a Kagyló üzemeltetésére Baján
Illusztráció: pexels.com

Kikötő létesülhet: bérleti szerződést kötöttek a Kagyló üzemeltetésére Baján

baja.hu

2021.05.08. 14:20

Az elképzelés szerint a Sugó ezen pontján 80-100 kishajó köthetne ki.

Hirdetés

Kikötő létesülhet a Kagylónál. Hasonló létesítményeket üzemeltető cég kérésére adott ki szándéknyilatkozatot az önkormányzat, erről döntött Nyirati Klára polgármester - írja Baja város honlapja.

A kishajó turizmus erőteljes növekedésében bízva kerülhet sor a fejlesztésre. Mint a döntés előkészítéseként született előterjesztésben szerepel, több helyi befektető, illetve szervezet fontolgatta az ingatlan hasznosítását, ám úgy nyilatkoztak, jelenleg nem áll szándékukban ekkora beruházás. Ezt követően viszont a városi vagyonhasznosító eredményesen hirdette meg a Kagyló épületet, és bérleti szerződést kötött a nyertes pályázóval. A cég annak ismertében vállalta a működtetést, hogy az előtte lévő partszakaszon kishajó kikötő létesülhet, annak kiszolgálásához biztosíthatja a közműveket.

Az elképzelés szerint a Sugó ezen pontján 80-100 kishajó köthetne ki. Javíthatná a szárazföldi megközelítést, ha a töltés védett oldalán, a Közszolgálati Egyetem kerítése melletti murvás utat stabilizálnák, illetve parkolót alakítanának ki a Kagyló mögötti területen.

A kikötő létesítéshez a kormányhivatal engedélye mellett a vízügy hozzájárulása is szükséges. Az előzetes egyeztetések szerint az ADUVIZIG nem ellenezné a beruházást. A kikötőengedély megszerzéséhez szükséges tervek elkészítéséhez járult hozzá a nyilatkozattal a város.

BajaBajaSugó-partkikötő