2024.04.25, Csütörtök
Újra közlekedik a bajai kisvonat
Fotó: baja.hu/BN-archív

Újra közlekedik a bajai kisvonat

baja.hu

2021.04.19. 18:28

A lassan, de biztosan megérkező tavasz, valamint a járványhelyzet tekintetében érkező enyhítő intézkedések lehetővé tették, hogy ismét megkezdje működését a PiriPonty városnéző kisvonata. Egyelőre csak péntektől vasárnapi lehet igénybe venni, a működtetők azonban bíznak abban, hogy hamarosan teljes szezont kezdhetnek.

Hirdetés

Az első hétvége már beváltotta a hozzá fűzött reményeket: szombaton nagy meglepetésünkre több turista is igénybe vette a kisvonatot. Elmondták, hogy teljesen célzottan érkeztek Bajára, itt tölteni a hétvégét, és nagyon örültek ennek a lehetőségnek. Vasárnap az időjárás miatt kisebb volt az érdeklődés, de a helyiek öröme is érezhető volt, sok család is szívesen vonatozott – tájékoztatott Hiezl Tamás, a kisvonatot is működtető PiriPonty Játszóház tulajdonosa. Hozzátette: a biztonságos időtöltés érdekében a szerelvényt folyamatosan tisztítják, fertőtlenítik, és az utasokra is vonatkoznak bizonyos szabályok. Felszállás előtt kötelező a kézfertőtlenítés, egyértelmű elvárás a maszkhasználat, korlátozott az egy időben utazók száma, illetve az utasok csak minden második üléssort vehetik igénybe (kivételt képeznek ez alól az egy háztartásban élők). Hiezl Tamás elmondta: ezzel kapcsolatban nem tapasztaltak semmilyen rendbontást, a szabályokat minden utas tudomásul veszi és betartja.

Jelenleg a kisvonat péntekenként 14-18 óra között, szombat-vasárnap pedig 10-18 óra között indul menetrendszerű körútjára (35-40 perces személyszállító városnéző körút), illetve csoportok egyedi igényeinek megfelelő személyszállítást is végez. Indulás: óránként a Tóth Kálmán téri PiriPonty Játszóház elől (utolsó indulás: 18 óra).
forrás: baja.hu/Sándor Boglárka

BajaBajakisvonat