2024.04.19, Péntek
Megújult a szeremlei óvoda
Illusztráció: pexels.com

Megújult a szeremlei óvoda

baja.hu

2021.04.25. 11:34

150 millió forintból újult meg a szeremlei óvoda.

Hirdetés

A közelmúltban fejeződtek be a munkálatok az intézményben, így új épületszárnyba költözhettek az óvodások – írja a baja.hu.

Örülünk a felújításoknak, szépek a csoportszobák és végre van tornaterem, továbbá sok eszköz, játék beszerzésére is lehetőség nyílt – mondat el Kovács Lászlóné óvodavezető. A két csoportos, 60 fő befogadására alkalmas óvodába jelenleg mintegy 30 gyermek jár, de abban bíznak, hogy a beruházás révén megnő az érdeklődés és több kisgyereket íratnak be.

A 143 milliós pályázati pénzt az önkormányzat egészítette ki 17 milliós forinttal. Varga György polgármester kiemelte: további fejlesztések várhatók. Szeretnék az óvoda épületébe telepíteni a konyhát, amely jelenleg iskola részén működik.

A Magyar Falu pályázatában bízva pedig az ovi udvarát is felújítanák, új játszótéri elemeket vásárolnának.
Szeremlén jelenleg is zajlik az Egészségház felújítása pályázati pénzből. A hőszigetelés és a fűtés korszerűsítése után, a második ütemben, a belső tér modernizálása és az akadálymentesítés következik. Tervezik továbbá a művelődési ház fűtésrendszerének fejlesztését, valamint befejeznék a hivatal felújítását is.

Bajaszeremleóvoda