2024.03.28, Csütörtök
Plusz forrásra van szükség a kerékpárút építéséhez
Illusztráció: pixabay.com

Plusz forrásra van szükség a kerékpárút építéséhez

baja.hu

2021.02.04. 14:43

A 2-2,5 méteres széles, egyes szakaszokon gyalogosokkal közösen használandó bicikliút többször keresztezi majd a közutat.

Hirdetés

Nyertes kivitelező már van, ám a Vaskút és Gara közötti kerékpárút építésének megkezdésére várni kell - olvasható Baja honlapján

Az évek óta várt fejlesztés tényleges megkezdéséről szóló szerződést decemberben aláírták, de az első kapavágás időpontja még bizonytalan. A két település 2017-ben nyerte el a támogatást. A területek tulajdonjogának megszerzése hosszadalmasan zajlott, így az eredetileg megítélt 480 milliós keret nem elegendő.
– Plusz forrást kell szerezni, ennek érdekében az irányító hatósághoz fordultunk. A hiányzó és igényelt összeg aránya nem éri el a projekt 30 százalékát, ami a gördülékenyebb döntést segíti elő. Amennyiben ezt megkapjuk, mindkét település önerővel is segíti az évek óta előkészítés alatt álló fejlesztést. Az önkormányzatok tízmilliós nagyságrendű forrást vállalnának, hogy megépülhessen a bicikliút – nyilatkozta Alszegi Zoltán, a gesztori feladatot ellátó Vaskút polgármestere.
Elmondása szerint mintegy 100 millió forintos lyukat kellene befoltozni ahhoz, hogy megindulhasson a munka látványosabb szakasza.
A közbeszerzési dokumentumok tanúsága szerint a fővárosi S-Útvonal Zrt. ajánlata lett a befutó a két céggel versengésnél. A társaság nettó 460 millió forintért vállalta a 9 kilométeres szakasz megépítését. A 2-2,5 méteres széles, egyes szakaszokon gyalogosokkal közösen használandó bicikliút többször keresztezi a közutat. A magasabb töltéseken korlátok közt halad, amikor elkészül.

BajaVaskútGarakerékpárút