2024.07.20, Szombat
Megújult a bajai főiskola
baja.hu

Megújult a bajai főiskola

baja.hu

2021.02.13. 10:17

A nemrég befejeződött munkálatok eredményeként a főiskola épületének infrastrukturális fejlesztése mellett az oktatási eszközpark is bővült.

Elkészült a bajai Eötvös József Főiskola Szegedi úti Campusának fejlesztése, amelyhez a kormány 203,6 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettes. A honatya elmondta: ahhoz, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek, a felsőoktatásban is elengedhetetlenek a képzéseket korszerűbbé, vonzóbbá és versenyképesebbé tevő beruházások.

 

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az Eötvös József Főiskola (EJF) Szegedi úti Campusának megújulásával kapcsolatban úgy fogalmazott: Baján az egyetemi és főiskolai képzés, az oktatáshoz kapcsolódó infrastruktúra is jelentős mértékben fejlődik. - Az Eötvös József Főiskola a hazai tanítóképzés egyik legfontosabb központja. Jelen fejlesztés eredményeként méltóbb körülmények között végezhetik munkájukat az oktatók, a hallgatók pedig a korábbinál is modernebb eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket. Az EJF mindnyájunk közös ügye, fejlesztése kedvezően hat a városra és térségére, a pedagógus- és gazdasági képzéseken keresztül Magyarország jövőjére is.

Schanda Tamás kiemelte: az intézmény nemcsak korszerűbb, hanem funkciójában és szolgáltatásaiban is látványos előrelépést mutat. A projekt megvalósulásával új hallgatói terek alakultak ki, bővült az oktatástechnikai eszközállomány. Helyreállították a szervezeti átalakulás következtében ismét használatba vett C épületet, amelynek földszintjén egy új közösségi tér jött létre, akadálymentesítették a bejáratot.

Az intézményben megújultak az erősáramú és gyengeáramú rendszerek, kiépült a vezeték nélküli hálózat és az informatikai infrastruktúra. A korszerűsített hallgatói munkaállomások mellett a kor elvárásainak megfelelő szerverteremmel is gyarapodott a főiskola. A pályázati támogatásból az intézmény távoktatást segítő eszközöket szerezhetett be, így sokkal inkább családbarát hallgatói és munkakörnyezet jött létre. A 140 fő befogadására képes nagyelőadó és színházterem pedig az új hang-, fénytechnika és villanyhálózat kiépítésének köszönhetően alkalmassá vált saját és külső rendezvények lebonyolítására.

Megnyílt a könyvtártér, ahol hallgatói számítógépes munkaállomások kaptak helyet, a látogatók már digitális katalógusban is tudnak keresni. A főiskola a legfiatalabbak felé is nyit: német nemzetiségi gyermekkönyvtárral, gyermeksarokkal gazdagodott, gyerekbarát módon alakítottak ki új múzeumteret.

Baja város nagy múltú felsőoktatási intézménye folyamatosan szépül, fejlődik: az épületek korszerűsödtek, a szolgáltatások bővültek, a felújított tantermeket az oktatást segítő és a gyakorlati képzést támogató eszközökkel sikerült berendezni. Örömteli, hogy a fejlesztések tovább folytatódhatnak, egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően várhatóan 2021 végére megvalósulhat a főiskola épületének homlokzat- és tetőfelújítása is – emelte ki dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor.

BajaEötvös József FőiskolaBaja