2024.02.23, Péntek
Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján
A kép illusztráció - pixabay.com

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

mti

2021.01.16. 13:46

A fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt.

Hirdetés

A Bajai Egyesített Bölcsődék három telephelye összesen 237 gyereket fogadhat, de ez már nem elég a folyamatosan növekvő igények ellátására.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül. Ez utóbbi ad helyet egyebek mellett az Eötvös József Főiskola csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói képzésének, továbbá intézményi és szülői értekezleteknek.

A beruházás nyomán a Kodály utcai bölcsődében öt nevelési-gondozási egységben - 10 csoportszobában 120 gyerekkel -, egy játszócsoportban és egy időszakos gyermekfelügyeletet ellátó csoportban történik majd a kisgyermekek ellátása. Az öt új csoport működéséhez tíz kisgyermeknevelőt és két dajkát foglalkoztatnak, tehát az eddigi huszonnégy helyett harminchatan dolgoznak majd a bölcsődében.

A tizennégy hónapig tartó munkálatok ideje alatt az intézmény működése zavartalan lesz.

A támogatásból a meglévő épületrész kiszolgálóhelyiségeit is felújítják, átalakítják, továbbá új bútorokat, fürdőszobai és konyhai eszközöket, valamint kültéri játékokat és eszközöket is beszereznek.

Az épület területe 500 négyzetméterrel, a játszóudvaré 400 négyzetméterrel nő.

BajaBajabölcsőde