2024.04.20, Szombat
Megújulhat a Sugó strandja
A kép illusztráció - baja.hu-Fotó: Kelemen Áron

Megújulhat a Sugó strandja

baja.hu

2020.12.07. 15:56

Bár egyre népszerűbbek a számos modern élményt kínáló élményfürdők, a bajaiak szíve csücske a Sugó, amelynek strandja nyárra tovább szépülhet.

Hirdetés

Közel 30 milliót nyert a bajai önkormányzat a Sugovica strand fejlesztésére. Appel Péter közgazdasági szakreferens arról adott tájékoztatást, hogy szeptemberben a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció felhívására pályázott a város, és a program hivatalos honlapján közzétettek szerint valóban pozitív elbírálásban részesült Baja.

Csaknem 30 millió forint érkezik a strand felújítására. Kialakítanak a belvároshoz közeli oldalon, a meredek partrészen egy mindkét felén kapaszkodó korláttal ellátott, lépcsős lejárót. De lehetőség lesz a Sugovica partjának jellegzetes, egyedi hangulatát adó szomorúfűzek ültetésére, öntözőrendszer telepítésére, kerékpártároló kialakítására. Új öltözőkabinok épülnek, és megújul a kültéri zuhany.

A közbiztonság érdekében kamerákat telepítenek, és megújul a térítésmentesen használható wifi-rendszer. Vásárol a város nagy napernyőket és a strand központjában lévő játszótérhez napvitorlákat. Része a projektnek továbbá a napozóteraszok burkolatának megújítása, a tájékoztatást szolgáló információs pontok kialakítása és szelektív hulladéktároló edények kihelyezése is.
A városi szabadstrand fejlesztése a tervek szerint jövő év júniusára valósulhat meg, tudatta a bajai önkormányzat szakértője.

forrás: baja.hu

BajaBajaSugó-part