2024.04.19, Péntek
Átadták az újjáépített Baja Város Piacot
baja.hu-Fotó: Kelemen Áron

Átadták az újjáépített Baja Város Piacot

baja.hu

2020.12.21. 12:40

Városképi jelentőségű épülettel gazdagodott Baja, s a lakosság ismét teljes egészében birtokba veheti kedvenc közösségi terét, a városi piacot.

Hirdetés

Szűk körben, de ünnepélyes keretek között adták át hivatalosan december 17-én a bajai piacot. Nyirati Klára polgármester kiemelte: 4 éves folyamat ért véget, s bár a vírushelyzet miatt kevesen lehetnek az avatáson, sokak érdeme a fejlesztés. Megköszönte az előző képviselő-testület, Fercsák Róbert volt polgármester és Zsigó Róbert országgyűlési képviselő munkáját is. – A bajai piac sok-sok évvel ezelőtt is országos hírnévvel bírt, nincs ez másképp ma sem. A Duna közelsége révén vált kereskedelmi központtá a város, melynek piaca korábban a főtéren működött.
 

A régi idők hangulatát egy korábbi írásból felolvasva idézte fel a polgármester, majd ismét a jelen és a jövő került szóba. – Ma is pezsgő élet zajlik a piacon, amely város a városban. Akadnak konfliktusok, de a közös célokért mindig összefognak az árusok. Jellemző, hogy a kényszerű bezárás után rögtön megszervezték az online piacot, a házhoz szállítást önmaguk és a vásárlók érdekében. Megérdemelték ezt a gyönyörű épületet, a méltó körülményeket.
 

Nyirati Klára arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a piac közösségi tér is, amely a jövőben kulturális eseményeknek is helyet adhat. –Sokaknak a beszélgetés legalább olyan fontos itt, mint a vásárlás, a bajai piac a közösségi élet fontos színtere. Töltsék meg élettel a jövőben is!


A kivitelező Modinvest Kft. nevében Németh Miklós hangsúlyozta: a sok bontási munka mellett építettek is, miközben folyamatosan üzemelt a piac. „Városképi jelentőségű épület az új csarnok!” – Baja a találkozások város – mondta Pozsgai Imre, a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója.

– Gondolok egyrészt a Homokhátság, Gemenc és a Kincses Bácska, másrészt a nemzetiségek (svábok, délszlávok, magyarok) találkozására. A piac is találkozási pont, kereslet és kínálat, vidék és város vonatkozásában, de emocionális okból is. Szeretünk ide járni, mert jók a termékek és jó találkozni egymással. Jó hely a piac, amely most új, modern köntöst kapott. A cél: a fizikai keret teljen meg tartalommal.
 

Az ünnepélyes átadást követően Némedi István, a Baja Marketing Kft. igazgatója megköszönte minden érdekeltnek a türelmet és a pozitív hozzáállást, majd bejárásra invitálta a megjelenteket.
forrás: baja.hu

BajaBajapiac